Παρέμβαση Ν. Συρμαλένιου για τα δρομολόγια του Aqua Jewel στις Δ. Κυκλάδες

Τη λύση της απευθείας ανάθεσης σε άλλη εταιρεία, για την κάλυψη των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων στις δυτικές Κυκλάδες, εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, έπειτα από τη μηχανική βλάβη που υπέστη από τις 11 Οκτωβρίου 2014 στην κύρια μηχανή του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Αqua Jewel της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEΛ).
Ήδη υπάρχουν συζητήσεις με άλλους πλοιοκτήτες που διαθέτουν τα κατάλληλα πλοία, για την κάλυψη των δρομολογίων για περίπου έναν μήνα.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, η εταιρεία, με επιστολή της είχε γνωστοποιήσει τη βλάβη στo συγκεκριμένο πλοίο και εξυπηρετούσε προσωρινά έως σήμερα τις δυτικές και ανατολικές Κυκλάδες, με συνδυαστικά δρομολόγια του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου Aqua Spirit.
Είχε ζητήσει επίσης να συνεχίσει να εξυπηρετεί με το ίδιο πλοίο τις δυτικές Κυκλάδες, για όσο το Aqua Jewel θα παραμένει σε ακινησία μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, έως τις 11 Δεκεμβρίου 2014, κάτι ωστόσο που δεν έγινε δεκτό από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας.
Σημειώνεται ότι η ΝΕΛ, για την εκτέλεση των δρομολογίων στις δυτικές Κυκλάδες, λαμβάνει το ποσό των περίπου 150.000 ευρώ την εβδομάδα..
Σύμφωνα με τη νομοθεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, στη συγκεκριμένη περίπτωση μη κάλυψης των δρομολογίων λόγω μηχανικής βλάβης από το πλοίο της ΝΕΛ, δεν προβλέπεται έκπτωσή της από τα συγκεκριμένα δρομολόγια.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, με χθεσινή ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου έθεσε το θέμα της ακινητοποίησης του επιβατηγού πλοίου Aqua Jewel και το γεγονός ότι έως σήμερα η εταιρεία δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση για την ενημέρωση των νησιωτών. Ο κ. Συρμαλένιος ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό, τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο σε περίπτωση αδυναμίας του πλοίου να συνεχίσει να εκτελεί τα συγκεκριμένα δρομολόγια και πώς θα καλυφθεί το κενό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ