Ευχές με καταγγελίες .”Βόμβα” στα θεμέλια του Γηροκομείου

Ευχές με καταγγελίες για κατάλυση της δημοκρατίας στο δήμο Μήλου από τον  επικεφαλής της κίνησης «Όλοι μαζί για τη Μήλο», κ. Αβέρκη Γαιτανή.

Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει το δήμαρχο κ.Γερ.Δαμουλάκη για εικονική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος του γηροκομείου, “Αγία Ελένη” λίγες ώρες πριν την …εκπνοή του 2018, στις 31 Δεκεμβρίου, με θέμα την αλλαγή του σκοπού του ιδρύματος του Γηροκομείου Μήλου και  κάνει λόγο για παράνομες πράξεις που επισύρουν διοικητικές και ποινικές διώξεις.

Συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου αναφέρει:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, καλή χρονιά.

Είναι λυπηρό, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που ενδείκνυται μόνο για ανταλλαγή ευχών για ένα καλύτερο μέλλον, να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πράξεις βεβήλωσης των δημοκρατικών θεσμών και υπονόμευσης της κοινωνικής βούλησης.
Τα γεγονότα μας αναγκάζουν να καταγγείλουμε δημόσια τις τελευταίες πράξεις του δημάρχου Μήλου σχετικά με εικονική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Γηροκομείου που είχε σαν θέμα την αλλαγή σκοπού του ιδρύματος.

Χαρακτηρίζουμε αντικοινωνική αλλά ταυτόχρονα και παράνομη την  απόφαση του οργάνου, σε  χρόνο που προκαλεί υποψίες ( 31/12) αλλά και  τρόπο που μπορεί και πρέπει να επισύρει διοικητικές και ποινικές διώξεις καθώς φέρονται να συμμετείχαν  στη συνεδρίαση άτομα τα οποία έχουν παντελή άγνοια.
Η έναρξη αυτής της διαδικασίας βάζει οριστική ταφόπλακα στο όνειρο δεκαετιών, κάποια στιγμή το νησί μας να αποκτήσει έναν οργανωμένο χώρο φροντίδας των ατόμων της τρίτης ηλικίας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την βούληση των διαθετών του κτιρίου Αντωνίου και Ελένης Λιλλή.

Αναμένουμε την υπεύθυνη τοποθέτηση όσων αναφέρονται σαν παρόντες στην συνεδρίαση, τόσο για το θέμα της παρουσίας τους σε αυτήν όσο και για την άποψή τους σε ενδεχόμενη αλλαγή του σκοπού του ιδρύματος.

Δηλώνουμε παρόντες στις όποιες ενέργειες αναληφθούν για την αποκατάσταση της δημοκρατίας που όπως όλα δείχνουν έχει καταλυθεί στον δήμο….

και δηλώνουμε απερίφραστα ότι το κτίριο του γηροκομείου, πρέπει να  λειτουργεί παρέχοντας υπηρεσίες σε ηλικιωμένα άτομα (όπως ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ κ.α. ) μέχρις ότου καταστεί δυνατή η λειτουργία του σαν γηροκομείο, αποκλείοντας χρήσεις που δεν συνάδουν με τον σκοπό των διαθετών.

Παραθέτουμε το σχετικό αίτημα του Δημάρχου και προέδρου του ιδρύματος του γηροκομείου προς το Διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος καθώς επίσης και το απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης του γηροκομείου , που ομόφωνα αποφάσισε την περαίωση της διαδικασίας αλλαγής σκοπού του γηροκομείου.

Πατήστε στον σύνδεσμο για να διαβάσετε τα επίσημα έγγραφα:

Aίτημα

https://drive.google.com/open?id=1makQEwA3y363_6CEEvrENCyu7sAC0IC1

Απόσπασμα από το πρακτικό

https://drive.google.com/open?id=1yUcGt652O6Bc5X5kP9LlYnrB3Rwaz1q2

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ