Εκατέρωθεν βολές για τα νερά του Αδάμαντα

Οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στον δήμαρχο κ.Γ.Δαμουλάκη και τον δημοτικό σύμβουλο κ.Αντ.Καβαλιέρο υπήρξε χθες στο τέλος της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφορμή υπήρξε η καταγγελία που έκανε ο κ.Καβαλιέρος στα μέσα Σεπτεμβρίου 2014 για ρύπανση με βοθρολήματα, μέσω υπόγειων αγωγών στον Αδάμαντα.
Ο κ.Δαμουλάκης, με βαρύτατες κατηγορίες, “εκτοξεύοντας” τα σχετικά έγγραφα ανάλυσης δειγμάτων νερού, που αποδείκνυαν ότι είναι “καθαρά”, εγκάλεσε τον δημοτικό σύμουλο ότι “κινδυνολογεί μέσω τουριστικής περιόδου, χωρίς να έχει στοιχεία”.
“Είστε καταστροφικοί”,τόνισε. “Θέλετε να κάνετε κακό στη Μήλο, στον τουρισμό της…Κινδυνολογείτε. Ποιός σας ωθεί. Αγεστε και φέρεστε… Έχετε πουλήσει τα πάντα στο κόμμα σας και στα συμφέροντά σας.Για να ευχαριςτήςετε κάποιον φίλο σας μιλάτε χωρίς στοιχεία”, πρόσθεσε και απείλησε με μηνύσεις.
“Τα στοιχεία είναι τα μάτια μου”, αντέτεινε ο κ.Καβαλιέρος, σύμβουλος της ελλάσσονος αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας ότι “κανείς δεν θέλει να κάνει κακό στο νησί”, ότι “ο χρόνος θα αποδείξει ποιός έχει δίκιο” και ότι “ο ίδιος ο δήμαρχος έχει κάνει λόγο με συνέντευξή του σε εφημερίδα για την ύπαρξη αγωγών που καταλήγουν στη θάλασσα”.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ.Φρ.Ζούλιας (μείζονα αντιπολίτευση), μιλώντας “έξω απο τα δόντια”, τόνισε ότι “την συγκεκριμένη ημέρα τυχαία βρισκόταν μαζί με τον κ.Καβαλιέρο σε καφετέρια στην περιοχή και είδαν τα λύματα να βγαίνουν ζωντανά”.
“Αυτό δεν γίνεται σε καθημερινή βάση, αλλά γίνεται”,σημείωσε.
Ο κ.Δαμουλάκης δήλωσε διατεθειμένος να επαναληφθεί η διεγματοληψία σε οποιαδήποτε στιγμή γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων.”Μας ενδιαφέρει ο τουρισμός. Δεν μπορούμε να μιλάμε για βοθρολύματα, χωρίς στοιχεία”, επέμενε.
Σημειώνεται ότι το ζήτημα, που δημιούργησε την έντονη αντιπαράθεςη, έγινε χωρίς ακροατήριο. Οι Μηλιοί, έιχαν αποχωρήςει απο την κατάμεςτη αίθουςα, λόγω του προχωρημένου της ώρας, ενώ σύμφωνα με τον Κανονισμό η ενημέρωση για σχετικά θέματα γίνεται με την έναρξη της συνεδρίασης, γεγονός για το οποίο ζήτησε συγνώμη ο προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικός σύμουλος κ.Β.Καμακάρης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ