Για νέα συμφωνία για το αφαλατωμένο νερό προχωρεί ο δήμος Μήλου.

Σε επαναδιαπραγμάτευση της τιμής του αφαλατωμένου νερού, με αναμόρφωση της ισχύουσας συμφωνίας με την προμηθεύτρια εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε προχωράει ο δήμος Μήλου. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε μετά από τετράωρη συνεδρίαση του δημοτικό συμβούλιο, χθες 20/5.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έλαβαν το λόγο πολλοί σύμβουλοι και διατυθώθηκαν κρίσεις και απόψεις που κάτεληξαν τελικά στην προαναφερθήσα απόφαση. Σημειώνεται ότι η νέα σύμβαση εφόσον συμφωνήσει και η εταιρεία, θα τύχει άμεσης και λεπτομερούς διερεύνησης, σημείο προς σημείο, από την νομική και τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών δήμος – ΑΙΟΛΙΚΉ Α.Ε, επιβεβαιώθηκε κατ’ επανάληψη. Ο δήμαρχος κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, ουδέποτε κατά την εισήγηση του και τις παρεμβάσεις του, ανέφερθηκε στο όνομα της προμηθεύτριας εταιρείας ή φυσικού προσώπου που έχει σχέση με αυτή. Από την πλευρά της  εταιρείας, κατά την εκτίμηση του δήμου και των συμβούλων, αυτή συνέχισε την παρελκυστική τακτική της, μεταθέτοντας διαρκώς, το χρόνο πραγματοποίησης συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ούτε στην χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση, παραβρέθηκε εκρπόσωπος της ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕ.

Εκτός του δημάρχου, μίλησαν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι , Μανώλης Μικέλης , Φραγκίσκος Ζούλιας , Αβέρκης Γαιτανής, Στέλιος Τσιριγωτάκης, Νίκος Τραπατσέλης , Αντώνης Νίνος και Αντώνης Καβαλιέρος. Ο δήμαρχος δεν απέκρυψε, ότι συνειδητά ο δήμος καθυστερεί τις οικονομικές υποχρεώσεις  του προς την ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε.

Αίσθηση προκάλεσαν ακόμη τα ακόλουθα στοιχεία που κατέθεσαν οι ομιλιτές : “η εταιρεία πίεσε και εκβίασε τεχνικούς να καταθέσουν εκθέσεις για την λειτουργία της μονάδας, αναφέρθηκε το όνομα του μηχανικού κ. Χάγιου”. Στην επίσημανση συμβούλου για την ανάγκη λεπτών χειρισμών προς αποφυγή, αποκλεισμού παροχής νερού στο νησί από την ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕ, ο δήμαρχος κ. Δαμουλάκης διερωτήθηκε “ποιος είναι αυτός, ο οποίος θα κλήσει την κάνουλα ; “

O πρόεδρος του εργατικού κέντρου και δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καβαλιέρος, υπέδειξε την προσφυγή σε ασφαλιστικά μέτρα για την ομαλή εκτέλεση εκ μέρους της εταιρείας των υποχρεώσεων της. Επισήμανε ακόμη ότι, είναι απαράδεκτες οι εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην μονάδα αφαλάτωσης.

Το θέμα του νερού θα επανέλθει σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο για την διαμόρφωση των όρων που θα επιδιώξει να περιλήφθουν σε νέα συμφωνία ο δήμος Μήλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ