“Βουλιάζουν” από τουρισμό Μήλος και Κίμωλος

“Βουλιάζουν” από τουρίστες έλληνες και ξένους η Μήλος και η γειτονική Κίμωλος. Η Μήλος ζεί στιγμές πρωτοφανούς πληρότητας .Οι ξένοι επισκέπτες είναι περισσότερο από Ιταλία ,Γαλλία ,Αυστραλία και Αμερική. Οι παραλίες γεμάτες ,το αδιαχώρητο γίνεται στα Πολλώνια , στα σοκάκια της Πλάκας και την ώρα του ηλιοβασιλέματος στα Μάρμαρα. Οι τουρίστες κατακλύζουν τα εστιατόρια και απολαμβάνουν τις γαστρονομικές προτάσεις που μυρίζουν Μήλο και θάλασσα. Το νησί μαγεύει το βλέμμα των επισκεπτών οι οποίοι δεν σταματούν να το θαυμάζουν!!

Ο Δήμαρχος Κιμώλου κ. Κωνσταντίνος Βεντούρης μίλησε στα Νεα.gr για την μεγάλη τουριστική κίνηση στο νησί και αναφέρει:

«Δεν είμαστε μόνο ήλιος και θάλασσα. Εχουμε καταφέρει να αναδείξουμε τον εναλλακτικό τουρισμό, τα μονοπάτια και τις ιαματικές πηγές μας. Γι’ αυτό και μας προτιμούν οι τουρίστες, κυρίως από Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία – φέτος ένα 30% είναι Ελληνες . Καμιά τριανταριά οικογένειες βγάζουν τα προς το ζην από ενοικιαζόμενα δωμάτια, από συνολικά 450 κλίνες.

Φέτος είναι η καλύτερη σεζόν τους τα τελευταία χρόνια, λένε. Τώρα, όποιος ενδιαφέρεται, μόνο Σεπτέμβριο ή του χρόνου πια θα βρει να μείνει .Εδώ πρέπει να κλείσεις από χειμώνα,ή έστω άνοιξη. Μπορεί να μην έχουμε τις παροχές της Μυκόνου, αλλά όποιος έρθει θα βρει ένα παρθένο, γραφικό, φιλόξενο νησί που δεν το έχει αγγίξει η μαζικότητα»

SHARE