To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς Μοσχαράκι με τυριά στο φούρνο

Ο Βασίλης Παπικινός προτείνει μοσχαράκι με τυριά σε πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά

3 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα

2 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένο

2 πιπεριές χοντροκομμένα

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

3 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες ή 400γρ.κονκασέ

1 κουταλιά μπελτέ ντομάτας

Λίγο σέλινο

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

1 ξυλαράκι μικρό κανέλα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο ποτήρι η φλιτζάνι κόκκινο κρασί

100 γρ.γραβιέρα σε κύβους

100 γρ. φέτα η ανθότυρο αλμυρό σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε μεγάλους κύβους ,μαζί με τα κρεμμύδια,τις πιπεριές και τα καρότα κατόπιν συνεχίζουμε με το σκόρδο και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε νερό στο φαγητό μας και τις πολτοποιημένες ντομάτες ή το κονκασέ και τον μπελτέ, τα μπαχαρικά μας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα.Έπειτα αποσύρουμε το φαγητό από η φωτιά το βάζουμε σε ένα ή περισσότερα πυρίμαχα σκεύη ,προσθέτουμε τα τυριά και αφού σκεπάζουμε με το καπάκι του το σκεύος το βάζουμε σε ζεστό φούρνο σε θερμοκρασία 180° για περίπου 20 ‘.Σερβίρεται ζεστό

SHARE