To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς μελιτζανοκροκέτες

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει μελιτζανοκροκέτες
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλες μελιτζάνες
2 1/2 φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι γκράνα ή παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 δοντάκι σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
Πιπέρι
Αλάτι
Δυόσμος
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε στο φούρνο τις μελιτζάνες, και αφού κρυώσουν τις ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και κατόπιν πλάθουμε κροκέτες σε σφαιρικό ή μακρόστενο σχήμα. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για 2 περίπου λεπτά γυρνώντας τις συχνά μέσα στο λάδι για να έχουν ένα ομοιόμορφο τηγάνισμα και χρώμα χωρίς να καούν.
Σερβίρονται με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αν θέλουμε με γιαούρτι ή κρέμα τυρί

 

SHARE