To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς Κότσι στη γάστρα με πατάτες και δενδρολίβανο

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει για τις ημέρες των Χριστουγέννων, Κότσι στη γάστρα με πατάτες και δενδρολίβανο

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο κότσι χοιρινό
5 πατάτες κομμένες ή 10 baby πατάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ή ένα κουτάκι 330 γρ. μπύρα
2 δοντάκια σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
2 κλαδάκια δενδρολίβανο (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα (προαιρετικά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα μαχαιράκι κάνουμε 2 μικρές τομές στο κότσι και βάζουμε μέσα τα σκόρδα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέχρι και 4 δοντάκια σκόρδο ανάλογα με το ποσό δυνατό σε γεύση το θέλουμε).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και μαρινάρουμε με αυτή τη μαρινάδα το κρέας και τις πατάτες και το αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.Την επόμενη μέρα το βάζουμε σε γάστρα και το ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο 150° για 2 ώρες σκεπασμένο. Κατόπιν ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε ψήνουμε το κότσι για 30′ στους 180° μέχρι να αποκτήσει χρώμα το φαγητό μας.
SHARE