To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς Φάβα με μελάνι σουπιάς

Ο Βασίλης Παπικινός προτείνει για αυτή την εβδομάδα Φάβα με μελάνι σουπιάς
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φάβα
2 καρότα μεσαία τριμμένα στον τρίφτη ή ψιλές φέτες
1 μεσαίο κρεμμύδι
Πιπέρι
Αλάτι
Λίγο κύμινο (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο μελάνι σουπιάς (υπάρχει και στα σούπερ μάρκετ) περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού
1 λίτρο νερό (εξαρτάται από την ποιότητα της φάβας ,αν είναι καλή θα χρειαστεί 1 λίτρο και 40′ περίπου μαγείρεμα ,αν είναι κατώτερης ποιότητας θα χρειαστεί λίγο περισσότερο νερό και χρόνο μαγειρέματος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη φάβα με το νερό ,το κρεμμύδι και τα καρότα .Τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30’και κατόπιν προσθέτουμε το αλάτι ,το πιπέρι και το κύμινο και κατόπιν το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10′ .Προσθέτουμε ο μελάνι της σουπιάς και όταν η φάβα έχει μαγειρευτεί και έχει πλέον μια παχύρρευστη υφή ,την αποσύρουμε από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα μίξερ ή pimmer χειρός .Μπορούμε να τη σερβίρουμε με τριμμένο καρότο ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
SHARE