To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς μελιτζάνες παπουτσάκια

Ο Βασίλης Παπικινός προτείνει μελιτζάνες παπουτσάκια με μπεσαμέλ.
ΥΛΙΚΑ
5 μελιτζάνες κομμένες στη μέση
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (χοιρινός-μοσχαρίσιος) 1 φορά κομμένος
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι βασιλικό
Λίγη κανέλα (προαιρετικά)
5 κουταλιές βούτυρο
5 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο γάλα λίγο
αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 μικρό ποτηράκι κρασί
1 μικρό φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και με τη βοήθεια ενός μυτερού μικρού μαχαιριού “αδειάζουμε” τις μελιτζάνες δημιουργώντας στο εσωτερικό τους ένα κοίλωμα το οποίο θα γεμίσουμε με κιμά.Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι,σβήνουμε με ένα μικρό ποτήρι κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ ,την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μας.Μαγειρεύουμε για 30′ σε χαμηλή φωτιά  .Αποσύρουμε από την φωτιά τον κιμά και γεμίζουμε αφού κρυώσει λίγο τις μελιτζάνες.
Για την μπεσαμέλ
Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το βούτυρο,το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και αφού λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας σβολιάσει φτιάχνουμε μια σφιχτή μπεσαμέλ και την προσθέτουμε στα παπουτσάκια.Προσθέτουμε  τριμμένο τυρί από πάνω , σκεπάζουμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε για 30°-40° σε μέτριο φούρνο.
SHARE