29 Μαρτίου, 2024

To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια

Για αυτή την εβδομάδα ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει  κόκορα κοκκινιστό με χονδρό μακαρόνι.
Υλικά
1 κόκορας κομμένος στα 6 η 8 κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
4 κουταλιές σούπας μπελτέ μηλέϊκο
1/2φλυτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νούμερο 3 η  5
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κόκορα με το κρεμμύδι για λίγα λεπτά και τον σβήνουμε με το κόκκινο κρασί . Προσθέτουμε τον μπελτέ ,το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και σκεπάζουμε το κρέας με νερό .Αφού σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 2 περίπου ώρες. Σερβίρουμε με τα μακαρόνια που έχουμε βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή