Ράλλυ Αιγαίου : Με δυνατό μελτέμι η ιστιοδρομία Αστυπάλαια-Μήλος

56th Aegean Rally 2019??Nikos Alevromytis

Η διαδρομή από την Αστυπάλαια μέχρι τη Μήλο (114 ν. μ.) καθόρισε τους νικητές του «56ου Ράλλυ Αιγαίου», μία ιστιοδρομία πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα. Το σκάφος «Pega – ΣΝΔ», στα Performance, και το «Water Gipsy» στα Sport είναι οι νικητές του  μεγάλου ιστιοπλοϊκού μαραθωνίου, μία «στροφή» πριν από το τέλος του. Σε ότι αφορά το έπαθλο Line Honours, το οποίο θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά, πολύ κοντά στην κατάκτηση του βρίσκεται το «Bullet – Encode».

Η χθεσινή διαδρομή από το νησί των Δωδεκανήσων μέχρι τη Μήλο ήταν χωρισμένη σε δύο ιστιοδρομίες με βαθμολογική πόρτα στη Σίκινο (Αστυπάλαια – Σίκινος, Αστυπάλαια – Μήλος). Τα σκάφη ανέπτυξαν μεγάλες ταχύτητες με τη βοήθεια του μελτεμιού και έφτασαν γρήγορα μέχρι την πρώτη βαθμολογούμενη πόρτα (στην είσοδο του λιμένα της Σικίνου). Κατά τη διαδρομή συνάντησαν δυνατούς ανέμους που σε κάποια σημεία έφτασαν τους 40 κόμβους. Στη διαδρομή προς Μήλο οι άνεμοι παρέμειναν με σταθερή διεύθυνση αλλά μικρότερης έντασης (20-25 μίλια).

Ελάχιστα μίλια πριν από την είσοδο του λιμανιού της Μήλου, στις βραχονησίδες  Ακραδιά, ο αέρας μειώθηκε αρκετά αλλά η διεύθυνση του παρέμεινε ευνοϊκή για να στείλει τα σκάφη στον τερματισμό με μία ωραία πλαγιοδρομία.

«Ήταν μία δύσκολη και απαιτητική ιστιοδρομία. Το Ράλλυ Αιγαίου δοκιμάζει τις ναυτικές ικανότητες του πληρώματος και τις αντοχές σκάφους και πληρώματος. Το καλό ήταν ότι είχαμε σταθερό αέρα. Είμαστε χαρούμενοι για την πρωτιά αλλά αυτό δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις για το μέλλον γιατί το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να παραμείνεις σε αυτή», δήλωσε ο αντιπλοίαρχος Δημήτρης Σουβαλτζής Π.Ν., κυβερνήτης του σκάφους «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, που νίκησε στα Performance.

Στα Sport στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται το «Water Gipsy» του προέδρου του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης Ιωάννη Μαραγκουδάκη. «Θέλω να σταθώ στο γεγονός του πόσο τυχεροί ήμασταν που κάναμε το πρώτο σκέλος με το δειλινό έξω από τη Σίκινο και είδαμε πανέμορφα τοπία. Στο αγωνιστικό κομμάτι πήγαμε πολύ καλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Τρέξαμε και εξαντλήσαμε τις δυνατότητες του σκάφους. Βέβαια, στην ανοικτή θάλασσα παίζει ρόλο και ο παράγοντας τύχη. Πρέπει όμως να τον εκμεταλλευτείς σωστά. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πρώτοι και έχουμε «κλειδώσει» την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη», τόνισε ο Τζανέτος Κυριακίδης, συγκυβερνήτης του σκάφους.

Αύριο τα πληρώματα, με την υποστήριξη της Helmepa και το πολεμικό ναυτικό , θα πραγματοποιήσουν συμβολικό καθαρισμό σε μία παραλία της Μήλου και θα στείλουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας». Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ανοικτής Θαλάσσης.

 Φωτογραφία : Νίκος Αλευρομύτης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  4ης ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

 1. PEGA – ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ                    Δ. ΣΟΥΒΑΛΤΖΗΣ & Θ. ΤΣΟΥΛΦΑΣ
 2. ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ INTERNATIONA MARITIME SERVICES Π.  ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ
 3. AIOLIA                                      Σ.  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
 4. COCOBILL II                                                                                            Ν. ΣΑΡΑΛΙΔΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT

 1. WATER GIPSY                           Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ & ΤΖ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
 2. ALTE EGO – ABS                        ΣΤ. ΜΠΟΝΑΣ & ΑΛ. ΜΠΟΝΑΣ
 3. PHOINIX                                   Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 4. ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΙΙ                      N. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  5ης ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

 • PEGA – ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ . ΣΟΥΒΑΛΤΖΗΣ & Θ. ΤΣΟΥΛΦΑΣ
 • ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ INTERNATIONA MARITIME SERVICES Π.  ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ
 • BULLET ENCODE             Δ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ & Σ. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
 • AIOLIA                                                                    Σ.  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT

 1. WATER GIPSY                                  Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ & ΤΖ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
 2. ALTE EGO – ABS                                ΣΤ. ΜΠΟΝΑΣ & ΑΛ. ΜΠΟΝΑΣ
 3. PHOENIX                                              Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 4. VENCEREMOS                              Φ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗΔΗΣ

 

SHARE