Ο Ν. Λογοθέτης συνεχίζει την επίθεση για το λιμενικό έργο της Κιμώλου

Εξ αφορμής της νέας παύσης των έργων κατασκευής του λιμένα της Ψάθης, της μακρόχρονης καθυστέρησης της έκδοσης των Περιβαλλοντικών όρων του ΒΙΟΚΑ, λόγω της παράνομης διέλευσης του αγωγού διάθεσης, μέσα από την ιδιοκτησία μου, την παράνομη εγκατάσταση της μονάδας παραγωγής σκυροδέματος, αλλά και της μεγάλης παραπληροφόρησης και λασπολογίας που εκτοξεύεται στο όνομά μου, αφενός μέσω τοπικής εφημερίδας «ΚΙΜΩΛΙΑΚΑ ΝΕΑ» με ιδρυτή-ιδιοκτήτη τον Δήμαρχο Κιμώλου κ. Γ. Μαγκανιώτη και αφετέρου μέσω συζητήσεων σε επίπεδο καφενείων από τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι στην προσπάθειά τους για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και χάσουν τα πάσης φύσεως συμφέροντα τους από την κατακραυγή των συμπατριωτών μου, ρίχνουν όλες τις ευθύνες που βαραίνουν τους ίδιους τους εμπλεκόμενους προς σε εμένα, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια όλων των γεγονότων που έχουν σχέση με τα Δημόσια έργα και την ανάπτυξη του νησιού μας .

Για τους ανωτέρω λόγους, αφενός έχοντας έννομο συμφέρων ως θιγόμενος πολίτης και αφετέρου από την θέση του Πολιτευτή Κυκλάδων, οφείλω να ενημερώσω όλους τους πατριώτες μου, για όλη την αλήθεια που αφορά τα ανωτέρω έργα και τους λόγους που διακόπτονται διαρκώς και δεν υλοποιούνται.

Αρχικά θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι: ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΙΜΩΛΙΑΚΑ ΝΕΑ». ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΨΑΘΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΜΙΤΕΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

Όλη η Κίμωλος γνωρίζει τις κατασκευές και τις επενδύσεις της Επιχείρησης μου στο νησί και για τους λόγους αυτούς, αυτό που προέχει για εμένα ως Επιχειρηματίας, είναι η πλήρης ανάπτυξη, μέσω των σωστών και νόμιμων έργων υποδομής, που θα έχει στόχο την καλύτερη Τουριστική ανάπτυξη όλης της Κιμώλου, όπως το έργο της επέκτασης του λιμένα στην Ψάθη.

Για τους λόγους αυτούς, από την θέση μου, ως Πολιτευτής Κυκλάδων, προκειμένου να συμβάλω στην προώθηση λύσεων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί μου, κατάθεσα τον Μάιο του 2013 στο Δήμο Κιμώλου Αίτηση με τις προθέσεις μου εγγράφως στον Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο, Αντιπολίτευση και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, ώστε να έχω πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα υπό κατασκευή έργα του νησιού, ενώ παράλληλα απευθυνόμενος στην έγγραφη Αίτηση μου με Α.Π. 1074/10-05-2013 προς τους Δημοτικούς Συμβούλους και στην Αντιπολίτευση ζήτησα να με ενημερώσουν για οτιδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει το νησί, ώστε να προβώ σε κάθε δυνατή νόμιμη επίλυση των προβλημάτων αυτών.

 

Λόγω του ότι στην παραπάνω Αίτηση μου, δεν ανταποκρίθηκε κανείς από την Δημοτική Αρχή αλλά και κανείς από την Αντιπολίτευση, στις 27-05-2013 διαβίβασα εκ νέου σχετική Αίτηση ενημέρωσης, προς τον Δήμο Κιμώλου, με την επισήμανση των λιμενικών έργων Ψάθης.

Έως σήμερα δεν έχω λάβει καμία σχετική ενημέρωση/απάντηση από την Δημοτική Αρχή της Κιμώλου, σχετικά με το θέμα του λιμανιού και η ένοχη σιωπή όλης της Δημοτικής Αρχής μη εξαιρουμένης και της Αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνει όλη την εμπλοκή, τις παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες που καλλιεργούνται μονίμως στην Κίμωλο, σχετικά με όλα τα Δημόσια έργα, όπου η Δημοτική Αρχή μέσω της εφημερίδας ΚΙΜΩΛΙΑΚΑ ΝΕΑ, προσπαθεί να κουκουλώσει όλες τις βεβαιωμένες παρανομίες, με την γνωστή συνταγή της λασπολογίας και της δολοπλοκίας, σπέρνοντας στους πατριώτες μου την διχόνοια, ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπο μου, γράφοντας κακοήθειες παραπληροφορώντας με ανυπόστατα δημοσιεύματα, όπως στο τεύχος που κυκλοφόρησε της ανωτέρω εφημερίδας Μαρτίου –Απριλίου 2014 αναφέροντας ότι:

« .. οι κακόπιστες παρεμβάσεις και η νοοτροπία κάποιων που εκφράστηκε κυρίως με συνεχείς και επαναλαμβανόμενες καταγγελίες καθυστέρησαν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των πραγμάτων.»

Σε ότι αφορά τα έργα του λιμανιού απερχόμενε κ. Δήμαρχε γιατί δεν τολμάτε να γράψετε στην εφημερίδα σας τους λόγους καθυστέρησης του έργου, όπου σύμφωνα με τα Δημόσια έγγραφα, η δική σας αποδεδειγμένη παράνομη εμπλοκή και οι αυθαιρεσίες του κατασκευαστή εργολάβου, έχουν επιφέρει την όλη καθυστέρηση υλοποίησης του λιμανιού και ειδικότερα εν γνώσει σας έχουν διενεργηθεί οι παρακάτω παράνομες ενέργειες όπως:

Η παράβαση των περιβαλλοντικών όρων του λιμενικού έργου, που πραγματοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή καθοδηγούμενη από τον Δήμαρχο και τον εργολάβο, καθώς συναίνεσαν και μεθόδευσαν παρανόμως, στην μεταφορά και στην εγκατάσταση του εργοταξίου του λιμανιού σε χώρο εκτός του εργοταξίου του έργου της Ψάθης. Όλα αυτά έγιναν με πρωτοβουλία του κατασκευαστή προκειμένου για δική του διευκόλυνση, χωρίς καμία έγκριση και χωρίς να ενημερώσει καμία Δημόσια Υπηρεσία, με απώτερο σκoπό το οικονομικό του όφελος.

Παρόλο που η ίδια η εταιρεία υλοποίησης του λιμένα, ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Ε. μόνη της αιτήθηκε, ώστε το Εργοτάξιο του λιμανιού να εγκατασταθεί δυτικά του υφιστάμενου κυματοθραύστη στην Ψάθη, για την κατασκευή 344 τεχνιτών ογκολίθων και αυτό εγκρίθηκε με την Α.Π. 598/28-12-2012 Απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, ο Δήμαρχος δηλώνει στην εφημερίδα του ότι ο κατασκευαστής έχει ζητήσει από τις Υπηρεσίες να του υποδείξουν τη θέση για την επι΄τόπου του έργου παραγωγής σκυροδέματος στην Ψάθη, όπως προβλέπεται εξάλλου από τη σχετική μελέτη.

κ. Μαγκανιώτη πως κυκλοφορείτε στο νησί και δεν σας έχουν πετάξει ακόμη στη θάλασσα έχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα εσείς και η παρεούλα σας με τις ψευδής ειδήσεις που γράφετε στην εφημερίδα σας. Διότι η θέση που ζητά τώρα ο εργολάβος έχει ήδη υποδειχθεί και εγκριθεί με την ανωτέρω απόφαση με Α.Π. 598/28-12-2012 του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου.

Παρόλα αυτά ο κατασκευαστής εργολάβος από την έναρξη των εργασιών του λιμανιού έως σήμερα παραβαίνει τις Αποφάσεις και ενεργεί αυθαίρετα και παράνομα, με τη συναίνεση του Δημάρχου.

Αν και από τις αρχές του 2013 οι Δημόσιες Υπηρεσίες, επέβαλαν χρηματικά πρόστιμα για την παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας σκυροδέματος, παρόλο που με πλήθος εγγράφων δόθηκε η εντολή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες προς τον Εργολάβο και τον Δήμο να μην προμηθεύεται για το έργο του λιμανιού με σκυρόδεμα από την συγκεκριμένη μονάδα, διότι είναι παράνομη. Εν τούτοις αγνόησαν όλες τις εντολές των Δημοσίων Αρχών συνεχίζοντας την παράνομη προμήθεια του σκυροδέματος από την παράνομη μονάδα της Κιμώλου.

Προκειμένου όμως, να πληρωθούν ο Εργολάβος και η Εταιρεία καταθέτουν τιμολόγια αγοράς σκυροδέματος από μία Τεχνική εταιρεία παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, η οποία εδρεύει στην Κατερίνη. Αλλά στην πραγματικότητα παράγεται παρανόμως σκυρόδεμα στην Κίμωλο όπου και γίνεται η προμήθεια για τις ανάγκες του λιμανιού, εξαπατώντας έτσι του Δημόσιο.

Παρόλα αυτά η εν λόγω παράνομη μονάδα σκυροδέματος κατόρθωσε τεχνηέντως να λάβει την περιβαλλοντική αδειοδότηση, αναφέροντας στην προς έγκριση μελέτη της σωρεία ψευδών στοιχείων, αλλά και με την συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο γνωμοδότησε θετικά για την Έγκριση της μελέτης με Αριθμό Απόφαση 102/11-11-2013, με την εκβιαστική αιτιολογία ότι σε περίπτωση αρνητικής συναίνεσης, θα χαθεί το έργο του λιμανιού.

Και ενώ, όπως είναι γνωστό σε όλους ότι, η παραγωγή σκυροδέματος για τις οικοδομικές ανάγκες της Κιμώλου γίνονταν στην θέση Φυκιάδα, εδώ και 20 χρόνια πολύ μακριά από το Χωριό και χωρίς καμία όχληση και προβλήματα, ο Δήμαρχος και εργολάβος έπεισαν τους ιδιοκτήτες σκυροδέματος να μεταφέρουν όλη την μονάδα σκυροδέματος και να την εγκαταστήσουν παράνομα στην θέση Άγιος Τρυφώνας, προκαλώντας με την λειτουργία τους μεγάλη υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής αλλά και σε εμένα προσωπικά, όπου προκαλεί πολλά λειτουργικά προβλήματα και βιωσιμότητας της Επιχείρησης μου αλλά και σε όλη την ιδιοκτησία μου για την τουριστική ανάπτυξή της.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους και σύμφωνα πάντα με τους Νόμους του Κράτους, που μου δίνουν το δικαίωμα της προστασίας της ιδιοκτησίας μου και κατ΄επέκταση της Επιχείρησής μου, κατέθεσα Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), προκειμένου η όλη υπόθεση να λάβει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Επισημαίνω ότι η Προσφυγή μου προς το ΣτΕ, αναφέρει και καταγγέλλει συγκεκριμένα την παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας σκυροδέματος για την συγκεκριμένη θέση στον Άγιο Τρύφωνα και ουδέποτε κατήγγειλα τις εργασίες κατασκευής του λιμανιού και η Προσφυγή μου δεν έχει καμία σχέση με την παύση των εργασιών του λιμανιού.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του ΒΙΟΚΑ, και την παράνομη χάραξη της όδευσης του αγωγού διάθεσης λυμάτων, την οποία προσπαθούν να την οδεύσουν εντός της ιδιοκτησίας μου και της Επιχείρησής μου σας ενημερώνω ότι:

Από το έτος 2005, προσπαθούν να κατασκευάσουν έναν παράνομο αγωγό, ο οποίος έχει απενταχθεί από τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες έως σήμερα ήδη τέσσερις φορές λόγω μη σύννομων διαδικασιών, από τις εκάστοτε Κοινοτικές και Δημοτικές Αρχές.

Ο ΒΙΟΚΑ λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2011έως σήμερα δίχως να μπορούν να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι με αποκλειστική υπαιτιότητα του απερχόμενου Δημάρχου κ. Μαγκανιώτη, ο οποίος αποστέλλει συνεχώς ελλιπή ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία και γι ΄αυτό ο προς έγκριση φάκελος έχει επιστραφεί προς τον Δήμο συνολικά 15 φορές.

Αναφερόμενος στο γνωστό πλέον σε όλη την Κίμωλο, έργο κατασκευής αγωγού διάθεσης όπου ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Μαγκανιώτης δείχνει την ιδιαίτερη επιμονή του, όλα αυτά τα χρόνια να εγκαταστήσει μεγάλο τμήμα του αγωγού και το φρεάτιο φόρτισης μέσα στις ιδιοκτησίες μου, αγνοώντας προκλητικά τις εντολές των Υπουργείων και Δημοσιών Υπηρεσιών, που δίνουν την εντολή να επιλέξει συντομότερη και οικονομικότερη όδευση, εντός Δημοσίου δρόμου και χώρου που βεβαιωμένα υπάρχει.

Όπως αποδείχθηκε τελικά μετά από τον οκταετή αγώνα μου, οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση όδευσης και κατασκευής του παράνομου αγωγού μέσα από την ιδιοκτησία μου είναι, το Κτηματολογικό Γραφείο Κιμώλου και ο κ. Μαγκανιώτης, οι οποίοι αφού μετατόπισαν τα όρια του οικοπέδου μου και αφαίρεσαν αυθαίρετα τμήμα του ακινήτου μου, κατέγραψαν και δήλωσαν παράνομα ότι στο εν λόγω τμήμα του οικοπέδου μου υπάρχει Δημόσιος δρόμος.

Οι ανωτέρω παράνομες ενέργειες του Κτηματολογικού Γραφείου Κιμώλου απεδείχθησαν τελικώς κατόπιν της νομικής και τεχνικής έρευνας του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Α.Ε., όπου δόθηκε άμεση εντολή προς την Συμβολαιογράφο Κιμώλου κ. Κατσαιτη, να γίνουν οι σχετικές νόμιμες διορθώσεις, ενώ στον Δήμο Κιμώλου ζητούνται οι αρχικές εγγραφές που να αποδεικνύουν ότι όντος υπάρχει Δημόσιος δρόμος μέσα στην ιδιοκτησία μου.

Η ενοχή και εμπλοκή στην παραποίηση των Δημοσίων εγγράφων από τους ανωτέρω εμπλεκόμενους επιβεβαιώνεται, από τις έως τώρα ενέργειές τους, οι οποίοι δεν έχουν κανένα στοιχείο που αποδεικνύει την ύπαρξη Δημοσίου δρόμου.

Λόγω του ότι, έως σήμερα αφενός η Συμβολαιογράφος κ. Α. Κατσαίτη, κρύβεται σκοπίμως αρνούμενη να προβεί στις σχετικές νόμιμες διορθώσεις του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Α.Ε. και γι΄αυτό έγινε άμεση παρέμβαση από τον Εισαγγελέα Σύρου, διότι εκτός από το δικό μου θέμα υπάρχουν σωρεία καταγγελιών και από άλλους πατριώτες για κάκιστη αντιμετώπιση και συμπεριφορά της εν λόγω Συμβολαιογράφου.

Ενώ ο κ. Μαγκανιώτης δεν είναι σε θέση να απαντήσει προς το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. αλλά και ούτε στις Αδειοδοτούσες Δημόσιες Αρχές, οι οποίες επανειλημμένα ζητούν τα στοιχεία του δρόμου, διότι δεν υφίσταται δρόμος και επομένως δεν διαθέτει κανένα νόμιμο στοιχείο ύπαρξης Δημοσίου δρόμου και ψεύδεται συνεχώς.

Συνεπώς η παύση των Δημοσίων έργων στην Κίμωλο δεν οφείλεται σε ανυπόστατες καταγγελίες γνωστού υποψήφιου Βουλευτή Πολιτευτή και Επιχειρηματία Κιμώλου όπως αυτό αναφέρεται στις φυλλάδες του κ. Μαγκανιώτη, αλλά οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ανικανότητα του Δημάρχου στην εμπλοκή του και στις αναφερόμενες παράνομες ενέργειες του.

Όλες οι μεθοδεύσεις και δολοπλοκίες του Δημάρχου κ. Μαγκανιώτη που επιλέγει μονίμως να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Εργολάβου και όχι τα συμφέροντα του νησιού, έχουν φέρει την οπισθοδρόμηση στο νησί και καμία ανάπτυξη, παρόλα τα εκατομμύρια ευρώ που έχει διαθέσει η Πολιτεία για το νησί μας αν είχαν διαχειριστεί σωστά, προς όφελος του νησιού θα ήταν σήμερα η Κίμωλος πρότυπο παράδειγμα σε όλες τις Κυκλάδες.  

Αγαπητοί πατριώτες και πατριώτισσες μου, στον οκταετή αγώνα για το γνωστό θέμα του, είχα συμμάχους το νόμο, το θάρρος και την πίστη μου στην αλήθεια και μόνο, δεν φοβήθηκα ποτέ κανέναν δεν ήμουν και δεν είμαι εμπλεκόμενος σε τίποτα και πουθενά. Σε όλη μου τη ζωή έχω αγωνιστεί και αγωνίζομαι διεκδικώντας το δίκιο μου νόμιμα και με αξιοπρέπεια.

Σας συμβουλεύω να ορθώσετε το ανάστημα σας, διεκδικώντας πάντα τα νόμιμα δικαιώματα σας και μη σκύβετε το κεφάλι, να ζητάτε ενημέρωση για όλα θέματα που έχουν σχέση με το νησί μας, διότι δεν έχετε μόνο υποχρεώσεις έχετε δικαίωμα στην αλήθεια.

Στην δεδομένη χρονική στιγμή των Τοπικών Εκλογών επιλέξτε τους άξιους πατριώτες που υπάρχουν, ώστε να οδηγήσουν το νησί στην πρόοδο και την πραγματική ανάπτυξη όπως αυτό αξίζει στην Κίμωλο και η νέα Δημοτική που θα εκλεγεί να μην υποκύψει στα συμφέροντα των Τεχνικών Εταιρειών και Εργολάβων, αλλά η μόνη επιδίωξη όλων των εκλεγμένων να είναι το κοινό συμφέρων του νησιού μας.

Ήμουν και θα είμαι πάντα δίπλα σας να συμβάλλω στην πρόοδο και ανάπτυξη του νησιού μας με όλες μου τις δυνάμεις

Για όλα όσα αναφέρω στην επιστολή αυτή, έχω στην κατοχή μου όλα τα έγγραφα Εισαγγελικών Αρχών και Δημοσίων Υπηρεσιών, τα οποία είναι στην διάθεση οποιουδήποτε τα ζητήσει.

 

Αθήνα 15-05-2014

 

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

SHARE