“Χαρτοπόλεμος” για το Γηροκομείο Μήλου και στο βάθος…”τα ψηφάκια”

Έντονο προβληματισμό προκάλεσε στην Μηλέικη κοινή γνώμη, ο “χαρτοπόλεμος” για το θέμα της διαχείρισης του διαμερίσματος, κληρονομιά του Δημήτρη Λιλλή στο ίδρυμα του Γηροκομείου Μήλου. Ο δήμαρχος απάντησε με δελτίο τύπου και μοιράζεται τις όποιες ευθύνες με την επιτροπή του Γηροκομείου. Στην μακροσκελή επιστολή του δεν απαντά επί της ουσίας στα ερωτήματα που είχε διοχετεύσει σε μέσα της επιλογής της (miloslife) η κα . Κυράνη.

Η παραιτηθείσα, προ μηνός περίπου δημοτική σύμβουλος συνεχίζει τις καταγγελίες της κατά του κ. Δαμουλάκη. Βέβαια προκαλεί αίσθηση, όχι μόνο το εύστοχο των καταγγελιών αλλά και ο χρόνος που επέλεξε η κα. Κυράνη να επιτεθεί κατά του δημάρχου και να παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο, του οποίου υπήρξε μέλος από το 2010 . Στο διάστημα αυτό η κα. Κυράνη δεν είχε προβεί σε καταγγελίες για το θέμα του Γηροκομείου. Ο χρόνος που επελέξε η κα. Κυράνη να “εμφανιστεί” είναι προφανώς ενταγμένος στις προεκλογικές ανάγκες.

Προς πλήρη ενημέρωση των επισκεπτών του Milos Voice πατήστε εδώ για την επιστολή του δημάρχου κ. Δαμουλάκη .

Η ανταπάντηση της κας. Κυράνη έχει ως εξής :

Ο δήμαρχος κ. Δαμουλάκης, απάντησε επιτέλους στα ερωτήματα που του έθεσα, αλλά επειδή για μια ακόμη φορά τον παρέσυρε η αλαζονεία και η κουτοπονηριά που τον διακρίνουν, αντί να δικαιολογήσει τα όσα προς ίδιον όφελος διέπραξε, ομολόγησε δημόσια ότι παρανόμησε.
Πράγματι κ. Δαμουλάκη ήμουν μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου και είχα ενδιαφερθεί για την εκμίσθωση του εν λόγω ακινήτου,σύμφωνα με απόφαση που είχαμε πάρει. Όμως, δεν προχωρήσαμε σε καμία ενέργεια που από το Νόμο είναι απαραίτητη για τη ΝΟΜΙΜΗ εκμίσθωση ακινήτου ιδιοκτησίας Ιδρύματος και όχι ιδιώτη , που μπορεί να βάζει και να βγάζει απ’ αυτό την κόρη του, όποτε τον βολεύει.
Το ότι αποφασίσατε τρία μόνο μέλη του Δ.Σ. (εσείς, ο αντιπρόεδρός σας ιερέας της Ζεφυρίας και η κ. Καμακάρη) από τα επτά συνολικά μέλη να βρείτε κάποιον Μηλιό φοιτητή (ήδη τον είχατε σπίτι σας) να μένει στο οίκημα-με ποια σχέση να μένει;- και να αναλάβει την εξόφληση των χρεών (ποιών χρεών;) δεν αντικαθιστά διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για μία νόμιμη εκμίσθωση. Κάνατε κ. Δαμουλάκη μισθωτήριο συμβόλαιο με το ίδρυμα και το καταθέσατε εμπρόθεσμα στην Εφορία; Ή πληρώσατε απλά τα κοινόχρηστα το διάστημα που κατοικούσε σ’ αυτό η κόρη σας και τώρα το Ίδρυμα θα πληρώσει τα πρόστιμα;
Τα ενοίκια που πήρε το Γηροκομείο (φαντάζομαι ότι πήρε κι ας μην το αναφέρετε πουθενά!) πως θα τα δικαιολογήσει;Ή θα τα κάνετε δωρεά για να πάρετε και εύσημα!;
Και τους φόρους που θα προκύψουν ποιός θα τους πληρώσει; Γιατί..”για κακή μας τύχη” η κόρη σας εγκατέλειψε το οίκημα μετά την ολιγόμηνη εγκατάστασή της σ’ αυτό (μέχρι σταθερό τηλέφωνο έβαλε!!) και φυσικά μετά τα ερωτήματα που σας έθεσα…
Και πως θα δικαιολογήσετε το ότι αγνοήσατε τον Νόμο, όπου απαιτηθεί να δώσετε εξηγήσεις;
Στην ερώτησή σας: “ποια θα είναι η τύχη του ακινήτου από δω και πέρα” (δηλαδή, μετά την αναχώρηση της κόρης σας)και για να την απευθύνετε σε μένα σημαίνει ότι αναχώρησε εξαιτίας μου, σας απαντώ ότι έχετε πολύ μεγάλη ιδέα και για σας και για την κόρη σας, αφού την συνδέετε με την τύχη του διαμερίσματος!!! Πολύ απλά, θα ακολουθήσετε όλες τις διαδικασίες που απαιτεί ο νόμος και θα ενοικιασθεί νόμιμα και με όρους και μίσθωμα που θα γνωρίζουν όλοι εκ των προτέρων, γιατί τώρα δεν γνωρίζει κανείς τίποτα!..
΄Οσο για το τι έκανα εγώ, όταν “προφορικά” μου αναθέσατε να διερευνήσω τα διαδικαστικά (υποθέτω για την εκμίσθωση) ήταν να σας ενημερώσω για τις διαδικασίες που έπρεπε να προηγηθούν της οποιασδήποτε εκμίσθωσης και είχα ετοιμάσει και την πρόσκληση ενδιαφέροντος, την οποία είχα παραδώσει στην υπάλληλο του Δήμου, που ασχολείται μ΄αυτά.
Από κει και πέρα ΕΣΕΙΣ είστε που δεν κάνατε ΤΙΠΟΤΑ! Αλλά, γιατί να κάνετε; Αφού ο εκμισθωτής είχε βρεθεί και ήταν και δίπλα σας! Θα ψάχνατε αλλού; Τέλος, για υποσχέσεις που μου καταλογίζετε ότι δεν κράτησα, σας υπενθυμίζω ότι υποσχέσεις εγώ δεν έδωσα σε κανέναν! Εσείς δίνατε υποσχέσεις και την μόνη που κρατήσατε ήταν να κάνετε την πισίνα. Μόνο, που την κάνατε αντί για το Γηροκομείο στη Χαλικιά!!!
Και σας παρακαλώ κ. Δαμουλάκη, μην απαντήσετε, γιατί όσα περισσότερα λέτε, τόσο εκτίθεστε!

Υ/Γ. Απευθύνομαι σε σας κ.Δαμουλάκη και όχι στο ΔΣ του Γηροκομείου, που υπογράφει την απάντηση που δημοσιεύσατε, γιατί ξέρω, όπως το ξέρουν όλοι ότι καταφέρατε να συγκεντρώσετε όλους τους θεσμούς στο πρόσωπό σας.

Πρώην Δημοτική Σύμβουλος
Σεβαστή Κυράνη

SHARE