Οι πολίτες της Μήλου απαιτούν πιο ισχυρό Κέντρο Υγείας

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των κατοίκων της Μήλου για βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Κέντρου Υγείας δυνάμωσαν την πίστη και την αποφασιστικότητα των κατοίκων του νησιού που ελπίζουν πλέον ότι η πολιτεία θα πάρει το μήνυμα τους και θα έρθουν καλύτερες ημέρες για το Κέντρο Υγείας Μήλου.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο δήμαρχος , ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Νίκος Ξενάκης , ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΚΥΜ κ. Πέτρος Βαμβακάρης και ο πρώην δήμαρχος κ. Δημήτρης Ψαθάς. Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο κέντρο REMEZZO.

pita_iskym1

Το χρυσό φλουρί της πίτας έπεσε στην κα. Μαρία Καντσού. Η πίτα ήταν προσφορά του κ. Παναγιώτη Βήχου και το νόμισμα του κ. Μιχάλη Βήχου. Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα.

Ο διευθυντής του ΚΥΜ κ. Ηλίας Αποστολόπουλος ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους του νησιού γιατί το τελευταίο διάστημα η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί προβλήματα και στους γιατρούς οι οποίοι σε ελάχιστο χρόνο και κάτω από δυσμενής συνθήκες προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων. Ο διευθυντής του ΚΥΜ εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα έρθουν περισσότεροι γιατροί στο Κέντρο Υγείας .

pita_iskym2

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία που έδωσε στο καλωσόρισμα το μέλος της διοίκησης του ΙΣΚΥΜ κ. Στέλιος Κουφός. Αναφέρθηκε στον τρόπο εγγραφής και σε οικονομικά μεγέθη του ΚΥΜ. Αυτή την στιγμή στο ίδρυμα είναι γραμμένα 237 μέλη τα οποία όμως δεν είναι όλα ενεργά. Το 2013 στο ταμείο του ιδρύματος  μπήκαν 24,314€ εκ των οποίων 1,920€ προήλθαν από είσπραξη συνδρομών , 2,310€ από εγγραφές νέων μελών και 20,084€ από χορηγίες και ενισχύσεις .

Στο έτος που πέρασε υπήρξαν δαπάνες ύψους 22,702€. Τα χρήματα δαπανήθηκαν σε εξόφληση αναλώσιμων υλικών , εξόφληση εφημεριών των γιατρών για τους θερινούς μήνες , στην φιλοξενία της ομάδας γιατρών από την Κρήτη, σε διάφορα έξοδα για την επισκευή του κτηρίου του ΚΥΜ, στην φιλοξενία οφθαλμιάτρου και παιδοκαρδιολόγου που ήρθαν τον Σεπτέμβριο του 2013 στη Μήλο και εξέτασαν παιδία που άρχισαν το σχολείο. Αυτή τη στιγμή το ταμείο μας είπε ο κ. Κουφός , έχει 26,400€.

Ο κ . Κουφός ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και βοηθούν το ΙΣΚΥΜ με χρήματα ή με προσφορές διαφόρων ειδών. «Δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα αν δεν είμαστε ενωμένοι , μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε στον κοινό μας στόχο, ένα πλήρες και λειτουργικό Κέντρο Υγείας». Ο κ. Κουφός τέλειωσε την ομιλία του ευχαριστώντας τον δήμο , την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και τους συμπολίτες για την στήριξη και τις προσφορές τους στο Κέντρο Υγείας.

Επιμέλεια : Ασπασία Σίδερη

SHARE