Βιβλιοθήκη υψηλού επιπέδου στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου (Photos)

Την 14η Ιανουαρίου έγιναν τα εγκαίνια του ανοίγματος της Βιβλιοθήκης του ΣΚΜ στο κοινό της Μήλου. Παρευρέθη πλήθος κόσμου, με επικεφαλής τον Ιερό Κλήρο του νησιού που τέλεσε και τον Αγιασμό, παρουσία του Δημάρχου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη, ο οποίος και απεύθυνε και σχετικό χαιρετισμό. Ιδιαιτέρως σημειώνεται η ευρεία συμμετοχή του εκπαιδευτικού κόσμου της Μήλου και ηγετικών στελεχών της S&B, χάρη στην οικονομική υποστήριξη της οποίας S&B έγινε πραγματικότητα η δημιουργία της Βιβλιοθήκης αυτής.

Βασικός πυρήνας της Βιβλιοθήκης είναι η βιβλιογραφία για  τη Μήλο. Περιλαμβάνει βιβλία ευρείας θεματολογίας αλλά κυρίως Γεωλογίας και Μεταλλείας, ως και τίτλους για τη μεταλλευτική και γενικότερη ιστορία, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον τοπικό τύπο του Νησιού..

Φιλοδοξούμε η βιβλιοθήκη μας να γίνει χώρος σκέψης και μάθησης για κάθε Μηλιό. Ιδιαιτέρως ευελπιστούμε να γίνει πόλος έλξης όλων όσοι αναζητούν τη γνώση αλλά κυρίως καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές, φοιτητές και νέοι της Μήλου. Για το σκοπό αυτό παραδόθηκαν αντίγραφα του Καταλόγου της Βιβλιοθήκης στο Δήμαρχο και τους Διευθυντές των Σχολείων Μήλου ώστε οι ενδιαφερόμενοι εύκολα να πληροφορούνται την ύπαρξη του τίτλου που επιθυμούν

Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης, όπως και η δημιουργία της, βασίζεται σε εθελοντική εργασία. Παρόλα αυτά η λειτουργία της προγραμματίζεται να είναι καθημερινή κατά τις εργάσιμες ώρες, χωρίς να αποκλείεται και για περιπτώσεις ανάγκης το άνοιγμά της και σε άλλες ώρες, κατόπιν τηλεφωνήματος στο τηλ. 22870.23850 η στο   6932272572.

 

SHARE