Μάλλης – Βήχος : Έτσι θα φτιάχνουμε στη Μήλο το σπουδαίο κρασί (Photos)

Tο νησί της Μήλου είναι ένα ενεργό ηφαιστειογενές νησί και η ιδιαιτερότητα του αυτή την καθιστά μοναδική στα τοπία αλλά προσδίδει και στα αγροτικά προϊόντα έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Μια ξεχωριστή προσπάθεια είναι  η αναβίωση της καλλιέργειας του αμπελιού στο νησί και η παραγωγή αξιόλογων οίνων.

Στα πλαίσια αυτά ο αμπελουργός -οινοποιός Κ.Μάλλης (Κτήμα Κωνσταντάκη -ΚONSTANTAKIS WINES) με συνεργασία του δημιουργού Π. Βήχου τη εταιρείας ‘Παραδοσιακά Εδέσματα’ που εδω και χρόνια προσπαθεί να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα της Μηλου) αποφάσισαν να μελετήσουν την παλαίωση του οίνου, με σκοπό της ανάδειξη του.

Στα πλάισια της μελέτης αυτής ποντίστηκαν φιάλες σε κλωβούς εντος θαλασσινού νερού στο καταφύγιο του Αδάμαντα που οι συνθήκες είναι ιδανικές (φως ,υγρασία, θερμοκρασία) ώστε στην προστατευμένη ατμόσφαιρα του καταφυγίου να βοηθήσουμε σε μια ομαλή εξέλιξη και ανάδειξη του χαρακτήρα του οίνου και στην δημιουργία ενός ”σπουδαίου κρασιού”.

Η πρώτη φάση της μελέτης προβλέπει παραμονή των φιαλών εντος του καταφύγιου 6 και 12 μηνών.

 

Το κρασί που επιλέχτηκε για την μελέτη ειναι : Κonstantakis selection -Λευκος ξηρός εσοδεια 2012

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ   ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ ΜΗΛΟΥ

ΤΗΛ 22870 23125- 6986819078

Mail paradosiaka-edesmata@hotmail.com

SHARE