To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς γίγαντες με πράσο και σουπιά.

Για τη Μεγάλη εβδομάδα ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει γίγαντες με πράσο και σουπιά.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό γίγαντες (ελληνικής παραγωγής)
2 σουπιές μεγάλες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μεγάλα πράσα καθαρισμένα κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες
2 δοντάκια σκόρδο πολτοποιημένα
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
 Αλάτι
Πιπέρι
1 πολύ μικρό ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
1 μικρό ποτήρι λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τις σουπιές με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι,το πράσο, και στο τέλος το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τα υπόλοιπα υλικά με 1 ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για 30′ σε χαμηλή φωτιά .Έχουμε βάλει τους γίγαντες σε νερό για τουλάχιστον 8 ώρες να φουσκώσουν, τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου. Αφού μαλακώσουν αρκετά τους προσθέτουμε στη σάλτσα με το πράσο και τη σουπιά και μαγειρεύουμε όλα μαζί τα υλικά για 20′ προσθέτοντας νερό (αν χρειάζεται). Μπορούμε επίσης να τα μαγειρέψουμε στο φούρνο σε γάστρα για 30′ σε χαμηλή φωτιά.
SHARE