To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς καλαμάρι κρασάτο με πουρέ πατάτας

Ο Βασίλης Παπικινός προτείνει καλαμάρι κρασάτο με λευκό κρασί και λουίζα με πουρέ πατάτας μοσχοκάρυδου.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
1λίτρο λευκό κρασί ξηρό
Αλάτι
Πιπέρι
Φύλλα λουίζας
1/2 κουταλάκι γλυκού κουρκουμάς
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα η τηγάνι σοτάρουμε το καλαμάρι με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε για 30′ περίπου σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε με τον πουρέ πατάτας.
ΥΛΙΚΑ
Πουρές πατάτας
 
1 κιλό πατάτες βρασμένες
1 λίτρο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα ,προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και κατόπιν τις βρασμένες πατάτες που έχουμε προηγουμένως πολτοποιήσει  σε μέτρια φωτιά για 2′ περίπου. Προσθέτουμε το βούτυρο,ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
SHARE