To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς κότσι χοιρινό με πορτοκάλι και μπύρα στη γάστρα

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει κότσι χοιρινό μα πορτοκάλι και μπύρα στη γάστρα.
ΥΛΙΚΑ
2-4 κότσια χοιρινά
1 μπύρα 500 ml (κατά προτίμηση όχι ξανθιά)
Ξύσμα και χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
2-3 δοντάκια σκόρδο πολτοποιημένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο δενδρολίβανο(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά ,τοποθετούμε τα τεμάχια από το κότσι στη γάστρα ,τα μαρινάρουμε με το μείγμα της μπύρας,τα αφήνουμε να σταθούν για 2 ώρες ,και ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα σε χαμηλό φούρνο (140°-150°) για 3 ώρες. Στη συνέχεια ξεσκεπάζω τη γάστρα  για 15′ για να πάρει περισσότερο χρώμα το κρέας μας. Μπορούμε σε αυτή τη φάση να προσθέσουμε πάνω στο κρέας χυμό από  ένα ακόμη πορτοκάλι με μια κουταλιά σούπας μέλι ή ένα κουταλάκι του γλυκού πετιμέζι. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με το κρέας από την αρχή του ψησίματος πατάτες ,καρότα και μανιτάρια τα οποία θα πάρουν μια εξαιρετική γεύση.
SHARE