To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς χοιρινό λαιμό με πορτοκάλι και πιπεριά

Για την εβδομάδα αυτή ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει “χαρακιαστό” χοιρινό λαιμό με πορτοκάλι  και πιπεριά.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό λαιμός χοιρινός

2 πιπεριές κέρατα

Φλούδα από ένα πορτοκάλι

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαράζουμε τον λαιμό σε 5 ισομεγέθη φέτες προσέχοντας να μην ξεχωρίσουμε την μια από την άλλη. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ρίγανη, σε όλο το μήκος του λαιμού και προσθέτουμε φέτες πιπεριές και πορτοκαλιού στις τομές που έχουμε χαράξει στο κρέας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε όλη του την επιφάνεια το τοποθετούμε σε μια γάστρα ή σε ταψί που το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 1/2 ώρα αφού προσθέσουμε νερό και λίγο λευκό κρασί.Κατόπιν ξεσκεπάζουμε για να πάρει το κρέας λίγο χρώμα.Μπορούμε να προσθέσουμε στο κρέας κύβους πατάτας και καρότο ροδέλες κατά το ψήσιμο του και να το συνοδέψουμε με αυτά.

SHARE