To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς φάβα με μελάνι χταποδιού

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει φάβα με μελάνι χταποδιού.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φάβα
2 καρότα μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού μελάνι χταποδιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με χλιαρό νερό και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά.Αφού αρχίσει ο βρασμός της φάβας αφαιρούμε με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας τον αφρό που χει σχηματιστεί στην επιφάνεια της φάβας,προσθέτουμε το καρότο, το αλάτι το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της φάβας, για 30′ περίπου. Κατόπιν προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μελάνι του χταποδιού και αφού έχει μαγειρευτεί η φάβα την αποσύρουμε από τη φωτιά και με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής ράβδου ( pimmer) ή ενός μίξερ την πολτοποιούμε. Σερβίρουμε με λίγες φλούδες από καρότο και ωμό ελαιόλαδο.
SHARE