Με αεροπλάνα και βαπόρια ο κ. Δαμουλάκης εξήγγειλε την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μήλου

Με αεροπλάνα και βαπόρια, με λιμάνια και αεροδρόμια, όλα επί σκηνής ο δήμαρχος κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης με εμφατικό τρόπο εξήγγειλε χθες, την υποψηφιότητα του και για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Με πληθωρικό τρόπο ο κ .Δαμουλάκης μετέτρεψε την σύσκεψη – συγκέντρωση των επαγγελματοβιοτεχνών της Μήλου, σε εναρκτήρια εκδήλωση της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο σύνδεσμος για να τηρήσει τα προσχήματα, όποτε και εάν εμφανιστούν οι αντίπαλοι του κ. Δαμουλάκη, για το αξίωμα του δημάρχου, οφείλει να τους καλέσει και αυτούς σε διάλογο. Ο κ. Δαμουλάκης εμφανίστηκε άριστα  διαβασμένος και με χαρτιά και στοιχεία, ήταν έτοιμος να προσφέρει λύση σε κάθε τι που θα έμπαινε στην συζήτηση. Άψογοι στους ρόλους τους,  ο «οικοδεσπότης» της βραδιάς Γιάννης Μάλλης,  πρόεδρος του συνδέσμου και ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Καστρίτης σε ρόλο συντονιστή.

Το θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μήλου, ήταν το πρώτο θέμα της βραδιάς. Ο διευθυντής του Κ.Υ.Μ κ. Ηλίας Αποστολόπουλος ανέφερε ότι από την 1η Νοεμβρίου οι γιατροί θα εφημερεύουν στο σπίτι τους! και εξέφρασε την βαθιά του απογοήτευση για την εγκατάλειψη του Κ.Υ.Μ ενώ επιβεβαίωσε την είδηση περί επιθυμίας του να φύγει από τη Μήλο την οποία είχε αναρτήσει μια ώρα πριν την συνάντηση το  MilosVoice με τίτλο : Είδηση ΒΟΜΒΑ για την Υγεία στη Μήλο!

Ο κ. Αντωνάκος πήρε το λόγο και κάλεσε τους τουριστικούς επιχειρηματίες να προσφέρουν καταλύματα για να φιλοξενούνται οι γιατροί του Κ.Υ.Μ.

Ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι το κράτος πρέπει να δώσει κίνητρα, για  να πάνε οι γιατροί στις απομακρυσμένες περιοχές και ειδικότερα στα νησιά. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκε πρώτη η κα. Σοφία Ξυδούς, η οποία πρόσφερε δύο σπίτια για τους γιατρούς.

Ο κ. Δαμουλάκης αναφερόμενος στο θέμα της ενδεχόμενης δρομολόγησης πλοίων της Blue Star στη γραμμή της Μήλου (3 φορές την εβδομάδα), τόνισε  ότι στις 4 Νοεμβρίου θα συναντηθεί με τα στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας και άφησε ελπίδες. Τέλος ανέφερε ότι θα υπάρξει λύση και θα γίνει λιμάνι στα Πολλώνια και δεν θα χαθούν τα λεφτά.

Ο κ.Δαμουλάκης αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της αεροπορικής συγκοινωνίας μετά την εξαγορά της Ολυμπιακής από την Aegean Air . Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η Aegean είναι έτοιμη να βάλει αεροπλάνο 80 θέσεων δυο φορές την ημέρα, εφόσον γίνει διαπλάτυνση του διαδρόμου κατά 5 μέτρα περιμετρικά. Μάλιστα, ο δήμαρχος περιμένει καλά νέα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α), από την οποία εξαρτάται η διαπλάτυνση του διαδρόμου.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν την συγκέντρωση ήταν και για το παραεμπόριο που γίνεται στον Καρόδρομο. Ο κ. Αβέρκης Γαιτανής τόνισε ότι εφόσον ο δήμος είναι υπεύθυνος για το χάος που επικρατεί στον Καρόδρομο με το παραεμπόριο θα κάνει μήνυση για διαφυγόντα κέρδη.

SHARE