To MilosVoice ετοιμάζει το τραπέζι της 25ης Μαρτίου

 Το τραπέζι της  25ης Μαρτίου από τον Βασίλη Παπικινό με πιάτα που προτείνει :
Μπακαλιάρο με φρέσκια ρίγανη, κάπαρη και λεμόνι στο φούρνο και πατατοσαλάτα με ελιές και μαϊντανό.
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένου (παστού ή κατεψυγμένου)
Ελαιόλαδο
Κάπαρη τρίμμα
Χυμός λεμονιού
Λίγο φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες ,τον ραντίζουμε με το ελαιόλαδο λίγο χυμό λεμονιού,αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30’περίπου.Τον σερβίρουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού,το τρίμμα ,την φρέσκια ρίγανη και την κάπαρη.
Πατατοσαλάτα
1 κιλό πατάτες βρασμένες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας 
1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελιές της προτίμησης μας
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε βράσει τις πατάτες που έχουμε κόψει σε μεγάλους κύβους από πριν σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Αφού τις κρυώσουμε  πολύ καλά με κρύο νερό προσθέτουμε όλα μας τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με πολύ προσεκτικά αργές κινήσεις για να αποφύγουμε το σπάσιμο και λιώσιμο της πατάτας .
SHARE