Το Εθνικό Θέατρο “απευθείας” στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου με χορηγό την “Imerys”

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 ξεκινάνε οι απευθείας προβολές των θεατρικών παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου-Γεώργιος Ηλιόπουλος, με τη χορηγία της Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Α.Ε. – Λειτουργίες Μήλου.

Η Εταιρία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου Μήλου και έγινε ο αποκλειστικός χορηγός της πρωτοβουλίας που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εθνικό Απευθείας» το οποίο «συνδέει» τους κατοίκους της ελληνικής περιφέρειας με την πρωτεύουσα στον τομέα του πολιτισμού.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μία παράσταση του Εθνικού Θεάτρου τη στιγμή που αυτή πραγματοποιείται σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών:

16/3    Πρίγκιπας και Φτωχός, 17:00

30/3    Μισάνθρωπος, 20:30

13/4    Μικρές Ιστορίες για Αγρίους, 21:00

11/5    Ο άνθρωπος που γελά, 20:30

30/5    Μελίσσια, 21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό και η ώρα άφιξης μισή ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων.

Ζωντανές  μεταδόσεις των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου

Ακολουθεί δελτίο τύπου του Δήμου Μήλου.

“Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με την Βουλή των Ελλήνων έχουν σχεδιάσει πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων θεατρικών παραστάσεων παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, σε αίθουσες που επιλέγουν σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές διαφόρων περιοχών απομακρυσμένων από την Έδρα του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα.

Η Δημοτική Αρχή θέλοντας να προσφέρει  αυτή την ευκαιρία ψυχαγωγίας  στους κατοίκους της Μήλου, μετά από  πρόταση  του Κέντρου Χορού και Θεάτρου Μήλου, συμμετέχει στο πρόγραμμα των  μεταδόσεων των θεατρικών παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου. Με  χορηγία της IMERYS S.A. οι παραστάσεις θα μεταδίδονται   στο Συνεδριακό Κέντρο «Γεώργιος Ηλιόπουλος».

Το  Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο «Γεώργιος Ηλιόπουλος» σε ζωντανή μετάδοση θα παρουσιαστεί η παράσταση «Πρίγκιπας και Φτωχός», της Τζέμα Κένεντι, βασισμένο στο έργο του Μαρκ Τουαιν.

Ένας δεκαπενταμελής θίασος χαρίζει χρώμα και πνοή σε μια παλιά γκραβούρα… Εκείνη ζωντανεύει για να μας διηγηθεί ένα παραμύθι παλιό κι αγαπημένο. Με ζωντανή μουσική, υπέροχους χαρακτήρες και γοργές εναλλαγές δράσης, το ομώνυμο μυθιστόρημα του μεγάλου λογοτέχνη μάς συστήνεται ξανά. Ένα κλασικό έργο στην πιο γλαφυρή, τολμηρή, επίκαιρη, αλλά και ξεκαρδιστική εκδοχή του.

Το Μικρό Εθνικό υπόσχεται σε παιδιά και γονείς ένα υψηλού επιπέδου οικογενειακό θέαμα στη θεατρική διασκευή της καταξιωμένης Αγγλίδας συγγραφέα, Τζέμα Κένεντι: μια σύγχρονη ανάγνωση της γνωστής ιστορίας που προσεγγίζει τη φόρμα του μιούζικαλ.

Ένα έργο που μιλά για τη δικαιοσύνη, την κατάχρηση της εξουσίας, την κοινωνική ανισότητα, αλλά και τη φιλία, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και το δικαίωμα όλων μας, και ιδιαίτερα των παιδιών, στο όνειρο. Για τη δύναμη της φαντασίας που αποτελεί καταφύγιο και λημέρι όλων μας.

Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου | Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου | Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου | Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου | Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

 

 

 

SHARE