To MilosVoice στρώνει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Για την Καθαρά Δευτέρα ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει σαρακοστιανά πιάτα. Ρεβύθια γάστρας με μηλέικο ντοματοπελτέ και μους λευκού ταραμά (ταραμοσαλάτα)χωρίς ψωμί η πατάτα.

Ρεβύθια γάστρας

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό ρεβύθια

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά μέτρια κομμένα

2 κουταλιές σούπας μπελτέ μηλέικο 1/2 κουτ.γλυκού πιπέρι

Λίγο αλάτι (λόγω του Αλμυρού μπελτέ)

2 φύλλα δάφνης

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ρεβύθια σε κρύο νερό με 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική για τουλάχιστον 8 ώρες. Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.Τα βάζουμε σε μια γάστρα με το κρεμμύδι,προσθέτουμε τον μπελτέ, το πιπέρι, τη δάφνη, το αλάτι και το ελαιόλαδο,ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε χλιαρό νερό,να σκεπάσει τα ρεβύθια, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2-2 1/2 ώρες.

Μους λευκού ταραμά (ταραμοσαλάτα)

ΥΛΙΚΑ

100γρ.λευκός ταραμάς
1 μέτριο λευκό ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο (πολύ καλά)
400 ml. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο 50-70 ml
Ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας 70 ml(περίπου)
Κρύο νερό
Χυμός από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχουμε πολτοποιήσει πάρα πολύ καλά το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον ταραμά και αρχίζουμε να “χτυπάμε” το μείγμα με ένα μίξερ χειρός ή μπλέντερ προσθέτοντας σταδιακά το ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο, το ελαιόλαδο και κατόπιν το χυμό λεμονιού. Εξακολουθούμε να το κάνουμε εναλλάξ και όχι βιαστικά μέχρι να τελειώσουν το λάδι και το λεμόνι και κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το κρύο νερό. Την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες  και έχετε έτοιμη την ποιο αφράτη ταραμοσαλάτα.
SHARE