To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς μοσχάρι κρασάτο με μαραθόσκονη και πουρέ πατάτας

Για την εβδομάδα αυτή ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει μοσχάρι κρασάτο με μαραθόσκονη και πουρέ πατάτας.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι ελιά ή σπάλα

1 κιλό ξερά κρεμμύδια

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας

1 λίτρο λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

1 κουταλάκι γλυκού μαραθόσκονη ή μαραθόσπορος (θρυμματίζεται στο μπλέντερ ).

Πουρές πατάτας καρότου

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες βρασμένες και αποφλοιωμένες

5 μεγάλα καρότα τριμμένα χοντρά στον τρίφτη

1/2 λίτρο γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

1 σφηνάκι ούζο ή ουίσκι

Λίγο τζίντζερ φρεσκοτριμμένο ή σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι που έχουμε κόψει σε φέτες ή σε κυβάκια και το σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και κατόπιν προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσει το κρέας .Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 2 1/2 περίπου ώρες ,βγάζουμε από την κατσαρόλα το κρέας και με τη βοήθεια του μπλέντερ ή μιας ηλεκτρικής ράβδου ανάδευσης ,πολτοποιούμε τα κρεμμύδια της σάλτσας μας εντελώς μέχρι να ενσωματωθούν με το κρασί και δημιουργήσουν μια παχύρευστη λεία σάλτσα με την οποία σκεπάζουμε το μοσχάρι πριν το σερβίρουμε .

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε καλά της πατάτες και αφού κρυώσουν τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα καρότα που έχουμε τρίψει στη χοντρή πλευρά του τρίφτη με 150 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη ,τα σβήνουμε με το ούζο ή το ουίσκι ,προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά . Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τζίτζερ και τις πατάτες και με τη βοήθεια πάλι μιας ηλεκτρικής ράβδου ανάδευσης ή ενός μύλου πουρέ φτιάχνουμε τον πουρέ μας.

SHARE