Υγεία και πληροφορική στο ΕΠΑ.Λ.Μήλου

Στο ΕΠΑ.Λ. Μήλου οι τομείς υγείας – πρόνοιας – ευεξίας και πληροφορικής με τον καθηγητή φυσικοθεραπείας Σταμάτη Μιχαηλίδη και την καθηγήτρια πληροφορικής Μαρία Αντωνοπούλου ξεκίνησαν ,συνδιδασκαλία και συνεργασία των μαθητών στα πλαίσια των μαθημάτων  Ανατομία – Φυσιολογία (του τομέα υγείας) και σχεδιασμός και ανάπτυξη  ιστοτόπων (του τομέα πληροφορικής).

Στόχοι των δραστηριοτήτων αυτών είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τους  τρόπους που η επιστήμη της πληροφορικής συντελεί και υποστηρίζει τις  επιστήμες υγείας, να χρησιμοποιούν οι μαθητές του τομέα Υγείας  λογισμικά της ειδικότητας τους και να συνεργάζονται οι μαθητές  ανεξαρτήτου ειδικότητας.

Οι μαθητές της Β’ τάξης πληροφορικής υποδέχτηκαν τους μαθητές των  τμημάτων  Γ’ βοηθών  βρεφονηπιοκόμων και Γ’ βοηθών φυσικοθεραπευτών  στο εργαστήριο τους. Όλοι οι μαθητές πλοηγήθηκαν και χρησιμοποίησαν  την online ψηφιακή πλατφόρμα τρισδιάστατης απεικόνισης του ανθρωπίνου  σώματος www. Biodigital.com. Ο μαθητές του τομέα υγείας εμβάθυναν στην  ενότητα του ουροποιητικού συστήματος με την καθοδήγηση του κ. Σταμάτη Μιχαηλίδη ενώ οι μαθητές του τομέα πληροφορικής μελέτησαν την  πλατφόρμα από την σκοπιά της πληροφορικής ως προς τα δομικά της  στοιχεία και έγραψαν  κώδικα   για την δημιουργία τμημάτων της  πλατφόρμας με την καθοδήγηση της κυρίας Μαρίας Αντωνοπούλου.

Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί  με νέες δραστηριότητες.

SHARE