To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς μπιφτέκι ανάμικτο με πουρέ πατάτας και καρότου

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει μπιφτέκι ανάμικτο χωρίς ψωμί και φρυγανιά με πουρέ πατάτας και καρότου.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ. κιμάς χοιρινός
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια)
Ξύσμα ψιλοτριμμένο από ένα λεμόνι
1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μπασίνα η μπολ μεγάλο ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, πλάθουμε σε μπιφτέκια 250 γρ. και τα ψήνουμε σε σχάρα (κάρβουνα) η στο φούρνο.Ένα πολύ καλό συνοδευτικό αποτελεί ο πουρές πατάτας καρότου.
ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ και ΚΑΡΟΤΟΥ
 
1κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
4 καρότα μεγάλα τριμμένα σε χονδρό τρίφτη
1 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
1 σφηνάκι ούζο
Λίγο σκόνη τζίντζερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα η βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο τα καρότα για 5′ περίπου και κατόπιν προσθέτουμε το ούζο. Προσθέτουμε και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις πατάτες και το τζίντζερ και αφού πάρει βράση το γάλα αποσύρουμε από τη φωτιά και με τη βοήθεια μιας ράβδου άλεσης (pimmer) πολτοποιούμε τις πατάτες μέχρι να αποκτήσουν την υφή που θέλουμε (συνήθως στον φρέσκο πουρέ οι πατάτες δεν είναι εντελώς πολτοποιημένες).
SHARE