To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς μοσχαράκι κοκκινιστό με ριγκατόνι

 Την εβδομάδα αυτή ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει μοσχαράκι κοκκινιστό με ριγκατόνι.
ΥΛΙΚΑ
 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά σούπας μπελτέ ντομάτα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Ελάχιστη κανέλα (προαιρετικά)
Λίγο βασιλικός
2 φύλλα δάφνης
500.γρ. Ριγκατόνι χονδρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας και το σκόρδο (προς το τέλος γιατί καίγεται εύκολα). Αν θέλουμε προσθέτουμε και ένα ποτήρι κόκκινο ξερό κρασί. Προσθέτουμε τον μπελτέ και την ντομάτα και σκεπάζουμε το κρέας με νερό.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αρωματικά που έχουμε επιλέξει και μαγειρεύουμε το κρέας με σκεπασμένη. την κατσαρόλα για 2 περίπου ώρες σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην μείνει χωρίς υγρά Βράζουμε τα ριγκατόνι (περίπου 10′) και τα σερβίρουμε αφού τα ανακατέψουμε με το μοσχάρι και τη σάλτσα του.
SHARE