To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς γαμοπίλαφο με μηλέϊκο κόκορα

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει ένα ιδιαίτερο πιάτο από την Κρήτη ,γαμοπίλαφο με μηλέϊκο κόκορα.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον κόκορα (πολύ καλό ζουμί έχουμε και από μεγάλες σε ηλικία παχιές κότες). Κατά το βράσιμο προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσει το κρέας μετράμε 3 (περίπου) μέρη ζωμού για κάθε 1 ένα μέρος ρυζιού (καρολίνα η γλασσέ). Βράζουμε το ζωμό και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας τακτικά.Προσθέτουμε το χυμό από ένα τουλάχιστον μεγάλο λεμόνι (πρέπει να είναι προς το ξινό το φαγητό) και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το αποσύρουμε από την φωτιά ενώ είναι ακόμη σε ημίρευστη μορφή και δεν έχει στεγνώσει σαν ένα ριζότο. Το φαγητό πρέπει να έχει την υφή του “λάπα” και να μην είναι στεγνό. Σερβίρεται άμεσα.

SHARE