Νέο κύμα κακοκαιρίας – Χιόνια πάλι και στη Μήλο !

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  07 – 08/01/2019

Έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 07/01 θα επικρατεί νεφελώδης καιρός στο νομό μας με ανοίγματα, ενώ στη συνέχεια φαίνεται πως οι βόρειες Κυκλάδες θα ξεκινήσουν να επηρεάζονται από ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχοπτώσεις και χιονόνερο και σε υψόμετρα άνω των 500 μ., κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, διαφαίνονται χιονοπτώσεις.

Όσο θα περνά η ώρα, τα φαινόμενα τείνουν να επεκτείνονται και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού και οι χιονοπτώσεις να κατέρχονται σε χαμηλότερα υψόμετρα και να φτάνουν μέχρι τα 300 μ., δεν αποκλείεται και λίγο χαμηλότερα, αλλά να παραμένουν ασθενούς και μέτριας έντασης.

Καθώς θα έρχεται το ξημέρωμα της Τρίτης 08/1 οι χιονοπτώσεις φαίνεται πως θα φτάνουν ακόμη και σε μηδενικά υψόμετρα και θα παρατηρηθεί μεμονωμένη ηλεκτρική δραστηριότητα (πιθανό διάστημα: βράδυ Δευτέρας με πρώτες πρωινές ώρες Τρίτης), χωρίς όμως να αναμένεται χιονόστρωση, ενώ οι χιονοστρώσεις αναμένονται από τα 150 μ. και πάνω. Όσο θα κατεβαίνουμε νοτιότερα στο νομό μας, τόσο θα ανεβαίνουν τα υψόμετρα που θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, χωρίς να είναι δυνατόν να προβλεφθούν ακριβώς καθώς παίζει ρόλο ο εγκλωβισμός ψύχους σε τοπικό επίπεδο. Βέβαια όσο ανεβαίνουμε από τα ημιπεδινά και πάνω, οι χιονοστρώσεις θα είναι εντονότερες. Από το απόγευμα της Τρίτης και έπειτα, τα φαινόμενα φαίνεται ότι θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα κυμανθούν από 6 με 7 μποφόρ, τοπικά 8. Την Τρίτη φαίνεται πως οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα αρκετά χαμηλά επίπεδα, από -1 βαθμούς έως και 8 βαθμούς Κελσίου. Ίσως αύριο Δευτέρα οι μέγιστες θερμοκρασίες, κυρίως στα νότια, να αγγίξουν και τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Η παραπάνω πρόγνωση βασίζεται στα τρέχοντα προγνωστικά δεδομένα, και στην πράξη είναι πιθανόν να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

Η παραπάνω πρόγνωση βασίζεται στα τρέχοντα προγνωστικά δεδομένα, και στην πράξη είναι πιθανόν να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

✱Ο χάρτης δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση την ακριβή δομή και θέση των φαινομένων, παρά μόνο κατά προσέγγιση απεικονίζει τα νησιά που ενδέχεται να επηρεαστούν.

Επιμέλεια:  Νίκος Πιταούλης

Μετεωρολογικά Νέα Ερμούπολης

SHARE