Εστιατόριο της Μήλου στους γαστρονομικούς θησαυρούς 2018

Μέσα στους 24 γαστρονομικούς θησαυρούς που ταξίδεψε το 2018 το Greek Gastronomy Guide  της ελληνικής γαστρονομίας βρίσκεται το εστιατόριο “Αλευρόμυλος” στον Παρασπόρο Μήλου.  Δημιουργός της ο Βασίλης Παπικινός που το 2001 θέλησε στο χώρο που λειτουργούσε ο παππούς του τον τελευταίο αλευρόμυλο της Μήλου, να στήσει το γα­στρονομικό του οχυρό και να υπερασπίσει την κυκλαδική και ιδιαίτερα την μηλέϊκη κουζίνα.

Έχοντας μελετήσει αλλά και ζήσει την μηλέϊκη και την ευρύτερη κυκλαδίτικη μαγειρική, ο Βασίλης δεν έχει καμία ανάγκη να κερδίσει τον πελάτη με “εικαστικές παρεμβάσεις”, αλλά καταθέτει στο πιά­το την ουσία και το ήθος της παραδοσιακής κουζίνας. Θαυμάσαμε κάποιες δημιουργίες του όπως, το κατσίκι στη γάστρα με μηλέϊκο μπελτέ που το ψήνει στον ξυλόφουρνο του, χοιρινό με μπελτέ και πατάτες κυδωνάτες. Δεν λείπουν φυσικά τα δύο εμβληματικά μηλέϊκα φαγητά, τα λαζά­νια και οι πίτες. Τα μηλέικα λαζάνια (ταλιατέλες), δικιάς του παραγωγής, τα σερβίρει είτε ως σκορδολάζανα, είτε με λιαστές ντομάτες, βασιλικό και ξινομυζήθρα ενώ από πίτες φτιάχνει πλακόπιτες, πιταράκια και φλάουνες.

SHARE