To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς μοσχάρι με μελιτζάνες και πατάτες κρασάτο

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει μοσχάρι με μελιτζάνες και πατάτες κρασάτο στην κατσαρόλα.
ΥΛΙΚΑ
1.200 μοσχάρι σπάλα η κιλότο η σπαλομίτα
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένα
3 μελιτζάνες μέτριες σε μεγάλους κύβους
3 – 4 πατάτες σε μεγάλους κύβους
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
1 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο. Αφού σοταριστούν λίγο ακόμη προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα ακόμη λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε νερό να σκεπάσει τα υλικά μας ,στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι ,το πιπέρι,το μοσχοκάρυδο και τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά για 2 ώρες.
SHARE