To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς κοπανάκια κοτόπουλο με λαχανικά και μπούκοβο στη γάστρα

Την εβδομάδα αυτή ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει κοπανάκια κοτόπουλο με λαχανικά και μπούκοβο στη γάστρα.

ΥΛΙΚΑ

8 κοπανάκια κοτόπουλο
2 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 πιπεριές πράσινες κομμένες λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη η Φλωρίνης κομμένη λωρίδες
Λίγο σέλινο η σέλερι
5 μανιτάρια κομμένα στα 4
2 Ντομάτες σε κύβους
1 κουταλάκι μπελτέ
 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια γάστρα τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί με τα κοπανάκια και τα καρυκεύματα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον μπελτέ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να μαριναριστεί για 2 περίπου ώρες.Κατόπιν προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170°) για 1.15′.
Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές ,ρύζι , πάστα η πουρέ πατάτας. Μπορούμε να προσθέσουμε κατάτο ψήσιμο μια 1/3 φλιτζανιού κόκκινο ξερό κρασί για πιο έντονη γεύση.
SHARE