Επιστολή διαμαρτυρίας για το Κτηματολόγιο στη Κίμωλο

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα,αλλά ιδιαίτερα στα μικρά νησιά όπως η Κίμωλος έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο «μπλοκάρισμα» στο Ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αιγιαλοί που δεν χαράσσονται λόγω λίγων ατόμων στην κεντρική υπηρεσία της Σύρου, Δασικές «διακρίσεις» όπου στην ίδια περιφέρεια τα μισά νησιά των Κυκλάδων αποτυπώνονται στους Δασικούς Χάρτες με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μπαίνουν σε περιπέτειες προσπαθώντας να «σώσουν» την περιουσία τους απ τον δασικό χαρακτηρισμό, ενώ την ίδια ώρα τα ιδιαιτέρως τουριστικά νησιά, όλως τυχαίος, εμφανίζονται να μην έχουν δασικές περιοχές.

Ταυτόχρονα ο ΕΝΦΙΑ , που έχει χαρακτηριστεί επανειλημμένως ως «παράνομος» φόρος, που καταπατά το ανθρώπινο δικαίωμα της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ και δεν συμψηφίζεται στο εισόδημα της εφορίας με αποτέλεσμα να συμπαρασύρεται και η μη σωστή αποτύπωση των ετήσιων εκκαθαριστικών βεβαιώσεων. Και τέλος τα προβλήματα του Κτηματολογίου, όπου λόγω της μη σωστής αποτύπωσης και της έλλειψης δρόμων, πλέον αποδεικνύεται περίτρανα ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών της Κιμώλου δεν μπορεί να μεταβιβάσει, να πουλήσει, να εκδώσει άδειες οικοδομής, να κληρονομήσει. Επίσης η υπάρχουσα κατάσταση λειτουργεί αποτρεπτικά σε όποιον επίδοξο επενδυτή ο οποίος επιθυμεί τη άμεση απόδοση της επένδυσής του και όχι τον αιώνιο εγκλωβισμό των χρημάτων του.

Μέσα σ’ αυτό τον κυκεώνα πολυνομίας και πολυδαίδαλου σκότους διαδικασιών είναι καθήκον όλων μας να συστρατευτούμε σε μια διαδικασία ενημέρωσης προκειμένου να βρεθεί επιτέλους η άκρη του νήματος και να ωφεληθεί τελικά η Κίμωλος και ο απλός Κιμωλιάτης.

Παρακάτω κοινοποιούμε την επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου 1736 / 7/12/2018 από το Δήμο Κιμώλου προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού με θέμα «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΙΜΩΛΟΥ» με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υπευθύνων για το συγκεκριμένο πρόβλημα της Κιμώλου και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Πατήστε στον σύνδεσμο για να δείτε την επιστολή από τον Δήμο Κιμώλου στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

https://drive.google.com/open?id=1kDYtCxzJk50SzcthzfgOohB-h09j2D3w

https://drive.google.com/open?id=1ZW9xHIfN9sfeRTAicuXZ59MNGsYKXv0x

 

 

SHARE