To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς σουτζουκάκια με ρύζι

 

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει  σουτζουκάκια με ρύζι.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμάς (70 % χοιρινός και 30% μοσχαρίσιος)

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

5-6 δοντάκια σκόρδο πολτοποιημένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Κύμινο

1/2 φλιτζάνι φρυγανιά

μαϊντανός (2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες

1 κουταλιά ντοματοπελτέ

2 – 3 δοντάκια σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

Κύμινο

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη η μπολ αναμειγνύονται όλα τα υλικά με τον κιμά και τα πλάθουμε σε στρογγυλά η λίγο μακρόστενα σουτζουκάκια,τα οποία τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο η αραβοσιτέλαιο) Εντωμεταξύ σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι η κατσαρόλα ετοιμάζουμε την σάλτσα σοτάροντας το κρεμμύδι και κατόπιν το σκόρδο με το λάδι(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι από το τηγάνισμα από τα σουτζουκάκια) και προσθέτουμε την ντομάτα και τον μπελτέ .Σιγοβράζουμε για 15′ και αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας και το κύμινο.Κατόπιν προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και συνεχίζουμε ο μαγείρεμα γι ελάχιστα λεπτά. Τα σουτζουκάκια σερβίρονται  με πουρέ πατάτας , με ρύζι ή με πατάτες τηγανιτές.

SHARE