To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς μπακαλιάρο φρικασέ

Μπακαλιάρο φρικασέ προτείνει ο σεφ Βασίλης Παπικινός
ΥΛΙΚΑ
1 μικρο φύλλο μπακαλιάρος παστός (η κατεψυγμένος ήδη ξαλμυρισμένος) περίπου 1 κιλό
1 1/2 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, ραδίκια ,  βλίτα κλπ)
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Λίγο άνιθο η μάραθο (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
2 μεγάλα λεμόνια (το χυμό τους και ξύσμα από το ένα λεμόνι )
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
1 μεγάλη κουταλιά σούπας νισεστέ  η αλεύρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Αφού σοκαριστεί ο μπακαλιάρος τον βγάζουμε και προσθέτουμε τα χόρτα τα οποία έχουμε πριν ελαφρώς ποσάρει (ζεματίσει) σε καυτό νερό.Τα μισό καλύπτουμε με νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15′.
Κατόπιν προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, το αλάτι και το πιπέρι τον άνιθο η το μάραθο (προαιρετικά) , το ξύσμα από το λεμόνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10″ ακόμη προσέχοντας να μην θρυμματίσουμε τον μπακαλιάρο. Διαλύουμε στο χυμό του λεμονιού και σε λίγο κρύο νερό το νισεστέ η το αλεύρι ,προσθέτουμε λίγο από το ζουμί του μπακαλιάρου  για να αποκτήσει θερμοκρασία μαγειρέματος και κατόπιν το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 2 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
SHARE