To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς ρεβίθια σούπα

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει ρεβίθια σούπα.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.ρεβίθια (με φλούδα κατά προτίμηση ελληνικά)
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 μεγάλο λεμόνι (το χυμό)
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
1 1/2 λίτρο νερό
1 κουταλιά σούπας γεμάτη νισεστέ η αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ρεβίθια πρέπει να έχουν μείνει σε νερό με λίγη σόδα σκόνη τουλάχιστον για 8 ώρες. Κατόπιν τα ξεπλένουμε καλά ,τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με νερό και αφού πάρουν μια βράση για 5 περίπου λεπτά τα σουρώνουμε .Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το 1 1/2 λίτρο νερό, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο,τα φύλλα δάφνης και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλάτι ,το πιπέρι και το ελαιόλαδο και βράζουμε για 15 ακόμη λεπτά. Διαλύουμε το νισεστέ η το αλεύρι  με το χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι νερού,προσθέτουμε ζωμό από τα ρεβίθια για να πάρει την θερμοκρασία που πρέπει το μείγμα με το αλεύρι ( και να μην σβολιάσει όταν το προσθέσουμε στα ρεβίθια ), το προσθέτουμε στο φαγητό μας και το αφήνουμε να πάρει βράση για 1-2 λεπτά .
SHARE