To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς κοτόπουλο τηγανιά με ανάμικτα λαχανικά

Για αυτή την εβδομάδα ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει κοτόπουλο τηγανιά με ανάμικτα λαχανικά.
ΥΛΙΚΑ
1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο χωρίς την πέτσα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους
1 μέτρια πράσινη πιπεριά σε κύβους
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε κύβους
1/2 κολοκύθι μέτριο σε κύβους
1/2 μελιτζάνα μέτρια σε κύβους
1 δοντάκι σκόρδο τριμμένο(προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Φρέσκια η ξερή ρίγανη η θυμάρι (κατά προτίμηση φρέσκα)
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλο που χουμε κόψει σε μπουκιές μικρές με το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά εκτός της ντομάτας και του σκόρδου(το σκόρδο αν θέλουμε να το προσθέσουμε στο φαγητό το κάνουμε προς το τέλος του σοταρίσματος γιατί καίγεται εύκολα και απαιτεί λιγότερο χρόνο σοταρίσματος από τα υπόλοιπα υλικά).Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20′ περίπου αφού προσθέσουμε την ντομάτα το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη η το θυμάρι. Τα υγρά των λαχανικών και το κρασί είναι αρκετά για να μαγειρευτεί το κοτόπουλο χωρίς μα προσθέσουμε νερό. Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας η ρυζιού η πατάτες τηγανιτές.

SHARE