To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς λαδένια Κιμώλου

 

Λαδένια Κιμώλου προτείνει ο σεφ Βασίλης Παπικινός.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μάγια

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας

Νερό (όσο σηκώνει περίπου 200ml)

3 κρεμμύδια κομμένα ψιλές φέτες

3 μεγάλες ντομάτες (ώριμες) κομμένες σε χοντρές φέτες

Κάπαρη (προαιρετικά)

Ρίγανη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη η μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι το δουλεύουμε λΊγο και προσθέτουμε τη μαγιά που έχουμε διαλύσει πριν σε λίγο χλιαρό νερό.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δουλεύουμε για λίγη ώρα και κατόπιν προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρις ότου έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.Αφήνουμε το ζυμάρι να σταθεί για μισή ώρα το λιγότερο και κατόπιν το απλώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί,προσθέτουμε το κρεμμύδι , την ντομάτα και την κάπαρη(προαιρετικά) , τη ρίγανη (προαιρετικά),ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 45′ σε μέτριο φούρνο (170°-180°).

SHARE