To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς χοιρινό λεμονάτο με σπαγγέτι

Για αυτή την εβδομάδα ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει χοιρινό λεμονάτο με σπαγγέτι.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Χοιρινό σπάλα
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Ξύσμα και χυμός από δύο μεγάλα λεμόνια
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 πακέτο Σπαγγέτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το χοιρινό που έχουμε κόψει σε ισομεγέθη κομμάτια με το ελαιόλαδο,το σβήνουμε με το λευκό κρασί και σκεπάζουμε το κρέας με νερό.Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο ,σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα προσέχοντας να μην μείνει το φαγητό χωρίς υγρά.
Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Εντωμεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στην συσκευασία τους και σερβίρουμε τα σπαγγέτι αφού προσθέσουμε σάλτσα από το χοιρινό και τα ανακατέψουμε ελαφρά με αυτή και κομμάτια από το χοιρινό.
SHARE