To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς κόκορα κοκκινιστό με μηλέϊκο μπελτέ

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει για αυτή την εβδομάδα κόκορα κοκκινιστό με μηλέϊκο μπελτέ.

1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 δόντι σκόρδο (προαιρετικό)

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί

2 ώριμες ντομάτες πιστοποιημένες

1 μεγάλη κουταλιά σούπας μηλέϊκο μπελτέ

2 φύλλα δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

Πλένουμε τον κόκορα και σε μια κατσαρόλα τον σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και κατόπιν το σκόρδο (προαιρετικό) προσθέτουμε το κρασί,τον μπελτέ την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε .Στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο (προαιρετικό) και αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει περίπου το κρέας. Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε τον κόκορα για περίπου 2 ώρες. Αν ο κόκορας δεν είναι ελευθέρας βοσκής αλλά εμπορίου χρειάζεται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος. Σερβίρεται με πατάτες , ρύζι, σπαγγέτι η άλλο είδος πάστας.

SHARE