To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς γεμιστά με ξινομυζήθρα

Για αυτή την εβδομάδα ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει γεμιστά με ξινομυζήθρα.

ΥΛΙΚΑ

10 ντομάτες μεγάλες ώριμες
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 μεγάλο κολοκύθι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά πράσινη
200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα η Αρμπόριο
Δυόσμος φρέσκος ή Ρίγανη
3 κουταλιές σούπας ξινομυζήθρα
Ελαιόλαδο(1 φλυτζάνι)
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι η κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά που έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια( όχι πολτοποιημένα) με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι να σοταριστεί λίγο και αυτό. Ανοίγουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε το εσωτερικό του το οποίο ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε την μισή ποσότητα στο ρύζι. Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το πιπέρι το αλάτι το δυόσμο η τη ρίγανη (ότι έχουμε επιλέξει) κατόπιν την ξινομυζήθρα και με αυτή τη γέμιση γεμίζουμε τις ντομάτες. Προσθέτουμε πάνω από τις ντομάτες το υπόλοιπο από το εσωτερικό τους , λίγο ελαιόλαδο , λίγο τρίμμα φρυγανιάς και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 40′ περίπου.
SHARE