To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς χοιρινό με αγκινάρες !

Για αυτή την εβδομάδα ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει χοιρινό με αγκινάρες.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Χοιρινή σπάλα

1/2 κιλό Αγκινάρες (κατεψυγμένες λόγω εποχής)

2 Καρότα ροδέλες

2 μέτρια Κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Χυμός από 2 λεμόνια και ξύσμα από 1 λεμόνι

1/2 φλυτζάνι  ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Φρέσκο Κόλιανδρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι και το καρότο και  σβήνουμε με το χυμό από το λεμόνι. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού,σκεπάζουμε με νερό και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα το κρέας για μια ώρα σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε τις αγκινάρες και το κόλιανδρο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 περίπου λεπτά προσέχοντας να υπάρχει υγρό μέσα στην κατσαρόλα. Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε  χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές η ρύζι.

SHARE