To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς τουρλού κατσαρόλας !

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει ένα νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό , τουρλού κατσαρόλας
ΥΛΙΚΑ
3 Μελιτζάνες κομμένες χοντρές ροδέλες
2 Πατάτες κομμένες χοντρές ροδέλες
2 μεγάλα Κολοκύθια κομμένα χοντρές ροδέλες
2 μέτρια Κρεμμύδια φέτες
2 δοντάκια Σκόρδο(προαιρετικό)
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
Βασιλικός ή Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
1 κουταλάκι γλυκού μπελτέ (κατά προτίμηση Μηλέϊκου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε μαζί όλα τα λαχανικά (με τελευταίο το σκόρδο γιατί καίγεται εύκολα) Αν θέλουμε σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί (περίπου 1/2 ποτήρι) και προσθέτουμε τον μπελτέ την ντομάτα , το αλάτι,το πιπέρι και την ντομάτα .Σκεπάζουμε (σχεδόν) το φαγητό με νερό και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45′. Επειδή τα λαχανικά βγάζουν νερό προσέχουμε το νερό που θα βάλουμε από την αρχή να μην είναι σε υπερβολική ποσότητα και έχουμε ένα αποτέλεσμα πολύ βρασμένο και με πολλά υγρά.
Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω για νοστιμιά μανούρα Μήλου ή φέτα.
SHARE