To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα !

Για την εβδομάδα αυτή ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα.

ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ

1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ καλά ψιλοκομμένο

Μάραθος φρέσκος ή άνιθος

1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (το κρεμμύδι είναι πιο νόστιμο αν το σωτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο στην αρχή). Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα (όχι μεστά) σε καυτό νερό και τα διπλώνουμε σε ντολμαδάκια αφού πρώτα προσθέσουμε λίγη από την γεμίση με το ρύζι. Προσέχουμε να τα διπλώσουμε σφιχτά για να μην μας ανοίξουν στο βράσιμο. Τα τοποθετούμε κυκλικά σε κατσαρόλα που στο πυθμένα της έχουμε τοποθετήσει φέτες πατάτας (για να μην καούν τα ντολμαδάκια στο μαγείρεμα), τα πιέζουμε με ένα σκεύος που θα τα κρατάει χωρίς να φύγουν κατά το μαγείρεμα (καπάκι ή πιάτο), τα σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και βράζουμε περίπου για 20 λεπτά. Σερβίρονται με λεμόνι ή γιαούρτι.

SHARE