To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς ταμπουλέ σαλάτα με χόνδρο και ωμό κολοκύθι !

Μια σαλάτα καλοκαιρινή προτείνει ο σεφ Βασίλης Παπικινός. Ταμπουλέ σαλάτα με ωμό κολοκύθι.

ΥΛΙΚΑ

200 γραμ. χόνδρος (κους κους)

¼ φλυτζ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μια κουταλιά σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Μια μέτρια ντομάτα

Μια κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό

Μια κουταλιά γλυκού ψιλοκομμένο δυόσμο

Αλάτι

Πιπέρι

½ μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό κολοκύθι πρασινό χονδροτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ζεστό νερό μουλιάζουμε τον χόνδρο (πληγούρι) μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε κι αφού φύγει όλο το νερό σε ένα μπωλ το ανακατεύουμε με το δυόσμο, τον μαιντανό, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και στο τέλος την ντομάτα ψιλοκομμένη, κατά προτίμηση χωρίς το μαλακό μέρος με τους σπόρους της. Σε τρίφτη τρίβουμε το κολοκύθι σε χονδρά κομμάτια και προσθέτουμε σε αυτό μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας το και το αφήνουμε να μαριναριστεί με το λαδολέμονο για μια τουλάχιστον ώρα.

Σερβίρουμε σε πιάτο με τη βοήθεια μιας μικρής φόρμας ή με τσέρκι. Γαρνίρουμε με το κολοκύθι και σερβίρουμε.

Είναι ένα άκρως δροσερό και καλοκαιρινό πιάτο που καταναλώνεται όλες τις ώρες της ημέρας και διατηρείται στο ψυγείο για δύο τουλάχιστον ημέρες.

SHARE