Το πρόγραμμα Kimolos Trail 2018 – Δηλώστε συμμετοχή !

Μόλις 7 ήμερες έχουν μείνει για το κλείσιμο της φόρμας εγγράφων στον 1ο ορεινό αγώνα τρεξίματος: Kimolos Trail. Την Κυριακή 3 Ιουνίου, το νησί της Κίμωλου φιλοξενεί για πρώτη φορά αγώνα τρεξίματος στα παραδοσιακά μονοπάτια του νησιού προσφέροντας μια εναλλακτική ευκαιρία γνωριμίας και περιπλάνησης!

Δήλωσε Συμμετοχή!

Ο αγώνας Kimolos Trail διεξάγεται στο πλαίσιο του Cyclades Trail Cup 2018 και “ανοίγει” την σειρά αγώνων του 2018! Απαρτίζεται από 2 διαδρομές 21 και 9 χιλιόμετρων και πλαισιώνεται από παράλληλα πολιτιστικά δρώμενα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός των διαδρομών θα γίνουν στον οικισμό «Χωριό» και ή διαδρομή των 21χλμ προσφέρει πρωτόγνωρη απομόνωση στον συμμετέχοντα, μιας και δεν συναντά άλλους οικισμούς ή περιοχές με ανθρώπινη παρουσία.

Με το νέο Cyclades Trail Cup Point System, το αγώνισμα Kimolos Trail 21km προσφέρει 83 πόντους ενώ το αγώνισμα Kimolos Trail 9km προσφέρει 33 πόντους. Νικητές του αγώνα θα αναδειχθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες του αγωνίσματος 21χλμ. Oι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες του αγωνίσματος 9χλμ, ο 1ος Κιμωλίατης και η 1η Κιμωλιάτισα αθλήτρια.

Το έπαθλο για τους νικητές του 1ου ορεινού αγώνα τρεξίματος:Kimolos Trail είναι χειροποίητο, συμβολικό και μοναδικό! Μια ξύλινη πλακέτα με διάτρητο το σχήμα του περίφημου φυσικού μνημείου “Σκιάδι” της Κίμωλου θα δοθεί στους 14 νικητές των αγωνισμάτων μέσα σε ένα παραδοσιακό “ντορβά”, μια χειροποίητη τσάντα δηλαδη! Μια ευγενική χορηγία των καταστημάτων: Εικαστικός χώρος “Αρζαντιέρα”, “Κουμπί”, “Boutique Arzantieraκαι “Σούστα – Βίστα”.

Όλοι οι αθλητές θα λάβουν χειροποίητο, αναμνηστικό μετάλλιο με το λογότυπο του αγώνα σχεδιασμένο από το κατάστημα κοσμημάτων, “Κιμώλιθο“. Αθλητές που δεν κατέκτησαν θέση στο βάθρο, θα μπουν σε κλήρωση για δώρα από τους Δωροθέτες.

Κάθε αγώνας του Cyclades Trail Cup πλαισιώνεται από Πολιτιστικά Δρώμενα. Πέραν του καθαρά αγωνιστικού χαρακτήρα, το Kimolos Trail “παντρεύει” φέτος τον Αθλητισμό με τον Κινηματογράφο!

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου, στις 18:00 στην αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων Κιμώλου, θα διεξαχθεί Ημερίδα Ενημέρωσης Ξενοδόχων και Επαγγελματιών με θέμα: Cyclades Trail Cup: Διαχείριση, online επικοινωνία και Marketing για αναβάθμιση αύξηση κρατήσεων. Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του Cyclades Trail Cup και σε συνεργασία με τον χρυσό χορηγό επικοινωνίας, Greek Travel Pages και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κιμώλου.

Επαγγελματίες ξενοδόχοι και κάτοχοι καταλυμάτων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον εναλλακτικό αθλητικό τουρισμό και το Trail Running κίνημα στην Ελλάδα. Τον τρόπο που ο αθλητικός τουρισμός θα βοηθήσει την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και την αύξηση του πεζοπορικού κινήματος για το νησί τους.

Το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουνίου αναλόγως τον καιρικών συνθηκών θα διεξαχθεί βραδιά κινηματογράφου σε κοντινή παραλία. Εκτός της τεχνικής ενημέρωσης θα προβληθεί ταινία με ελληνικούς υπότιτλους. Μια χαλαρή βραδιά δίπλα στο κύμα με τοπικά κεράσματα.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου, απόγευμα, πριν την βραδιά κινηματογράφου θα διεξαχθεί παραδοσιακός γάμος στο Χωριό της Κιμώλου! Μια καλή ευκαιρία για κάθε παρευρισκόμενο να παρακολουθήσει από κοντά τα έθιμα της Κίμωλου!

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

  • 10:00 – Άνοιγμα Γραμματείας στην Δημοτική αίθουσα συνεδριάσεων
  • 19:30 – Τεχνική Ενημέρωση αγώνα
  • 21:00 – Έναρξη βραδιάς Κινηματογράφου

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

  • 07:00 – Άνοιγμα Γραμματείας στην Δημοτική αίθουσα συμβουλίων
  • 08:00 – Σύντομη τεχνική ενημέρωση αγώνων
  • 08:30 – Εκκίνηση αγωνισμάτων
  • 13:30 – Λήξη αγωνισμάτων
  • 14:00 – Απονομές στην κεντρική πλατεία του ΧωριούΓια τις μετακινήσεις των αθλητών και επισκεπτών από και προς το νησί της Κιμώλου, η διοργανώτρια αρχή σε συνεργασία με την ακτοπλοϊκή εταιρία AEGEAN SPEED LINES” προσφέρει έκπτωση 30% στα ναύλα του πλοίου: “SPEEDRUNNER ΙΙΙ”. Για την κράτηση/αγορά των εισιτηρίων, οι αθλητές θα πρέπει να στείλουν e-mail με Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο και αιτιολογία τις λέξεις “Kimolos Trail” στον αποκλειστικό συνεργάτη της διοργάνωσης:TRAVEL ME TO MILOS, στο info@travelmilos.com

    Ηλεκτρονικές δηλώσεις εγγραφής θα πραγματοποιούνται μέχρι την Παρασκευή 25 Μαΐου, από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.cycladestrailcup.com . Νέες δηλώσεις συμμέτοχης θα μπορούν να γίνουν και στην γραμματεία του αγώνα το Σάββατο 2 Ιουνίου μεταξύ 10:00-18:00 στην αίθουσα δημοτικών συμβουλίων Κιμώλου.

 

SHARE