To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς Οσομπούκο μοσχαρίσιο με κους κους !

Για αυτή την εβδομάδα ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει Οσομπούκο μοσχαρίσιο με κους κους.
ΥΛΙΚΑ
4 κομμάτια οσομπούκο κομμένο σε ίσα μέρη (από το χασάπη )
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 μέτρια καρότα ροδέλες
2 δοντάκια σκόρδο
1/2 ματσάκι σέλινο
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι γλυκού μπελτέ
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Ελάχιστη κανέλα (προαιρετικά)
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
1 1/2 φλυτζάνι κους κους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο,το κρεμμύδι, το καρότο και στο τέλος το σκόρδο,σβήνουμε με το κόκκινο κράσι και μεταφέρουμε το φαγητό σε μια γάστρα που σκεπάζει και προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, το σέλινο,αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε τη γάστρα αφού προσθέσουμε νερό,το οποίο θα σκεπάζει το κρέας, το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 περίπου ώρες.
Μπορεί να μαγειρευτεί εναλλακτικά στην κατσαρόλα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο , σε μέτρια φωτιά για το ίδιο χρονικό διάστημα. Το κους κους το μουλιάζουμε σε πολύ ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει αρκετά η ακολουθούμε τις οδηγίες παρασκευής του που υπάρχει στη συσκευσία. Αφού είναι έτοιμο προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα του κρέατος, ανακατεύουμε πολύ καλά και συνοδεύουμε με αυτή το Οσομπούκο .

SHARE